Umirovljenici vatra progutala kuću, vatrogasci je izvukli u zadnji tren!

Jasmina Grgurić
19. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Uz koronu i potrese 71-godišnju umirovljenicu iz okolice Velike Gorice zadesila je još jedna tragedija. U požaru je ostala bez cijele kuće koju je progutala vatra, dok su nju u zadnji tren izvukli hrabri vatrogasci.

Foto: Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica/FB

Pod okriljem noći, jučer oko 5.15 sati izbio je požar u obiteljskoj kući 71-godišnje umirovljenice nedaleko od Velike Gorice, u Petrovinskoj ulici u Petrovini Turopoljskoj. Kuća joj je u potpunosti izgorjela. Požar su ugasili vatrogasci, a srećom ozlijeđenih osoba nije bilo, jer su nesretnu ženu hrabri djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Velike Gorice izvukli u zadnji tren.

Tijekom dana obavljen je očevid, a Policijska uprava zagrebačka danas je objavila uzrok požara.

“Obavljenim očevidom je utvrđeno da je vlasnica prilikom stavljanja drva u peć prosula dio žara na drvca za potpalu koja su se uslijed toga zapalila te se vatra proširila na unutrašnjost i krovište kuće koji su u potpunosti izgorjeli. Materijalna šteta je veća, neutvrđena” – izvijestili su iz policije.

Potresne fotografije s poprišta tragedije objavili su vatrogasci na svom Facebook profilu, gdje su upozorili građane da pripaze na pažljivo rukovanje pećima i grijalicama, jer ovakve prizore u zimskim mjesecima nažalost viđamo sve češće.

dvd trnje
Požar na Kvatriću uzrokovala umirovljenica, ostavila je upaljenu svijeću i otišla iz stana

“U kućanstvima koja se griju na kruta goriva postoji veća opasnost od nastajanja požara zbog neodržavanja dimovodnih kanala, neodržavanja peći i grijalica te neodgovornog rukovanja istim. Čim zima pokaže svoje zube, to još više dolazi do izražaja i nažalost učestale su ovakve slike.

Upozoravamo građane da pažljivo i odgovorno rukuju sa svojim pećima i grijalicama te ih konstantno održavaju da se izbjegnu nemili događaji.

Intervencija je srećom završila samo s materijalnom štetom, a falilo je malo da bude i kobnije.

Odgovornost prema sebi je odgovornost prema drugima” – poručili su iz velikogoričkog JVP-a.

🚨🚒Hladne noći, veća opasnost od požara🚒🚨

U kučanstvima koja se griju na kruta goriva postoji veća opasnost od…

Objavljuje Javna vatrogasna postrojba Velika GoricaNedjelja, 17. siječnja 2021.

 

Umirovljenici vatra progutala kuću, vatrogasci je izvukli u zadnji tren!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap