Umirovljenici u velikoj akciji čišćenja i pripremanja staklenika za cvijeće

Jasmina Grgurić
22. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Volonterska akcija čišćenja okoliša i pripremanja staklenika za sadnju cvijeća, kojom se u aktivni život zajednice uključuje umirovljenike, održala se jučer u Splitu. Stariji građani sudjelovali su u pripremama, a za njih se sprema i čitav niz drugih društvenih aktivnosti.

Ilustracija: Rawpixel

Volonterska akcija čišćenja i pripremanja staklenika za sadnju cvijeća održala se jučer u Splitu u sklopu projekta “Aktivna i kvalitetna starost” u Centru za odgoj i obrazovanje. Akcija je namijenjena umirovljenicima kako bi ih se aktivno uključilo u život zajednice. Svrha je ujedno građanima ukazati i na važnost očuvanja okoliša i prirode.

“Nalazimo se u Centru za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači” gdje u sklopu ESF projekta “Aktivna i kvalitetna starost” zajedno s našim vrijednim umirovljenicama i korisnicima Centra bojamo čelične ograde, koje će okruživati plastenike u kojima će se uskoro uzgajati cvijeće. Suradnja COO “Juraj Bonači” i naših umirovljenika nastavit će se i dalje u brizi oko cvijeća” – kazali su iz splitskog Regionalnog volonterskog centra.

“Pozvali smo sve zainteresirane da dođu i priključe se. Projekt „Aktivna i kvalitetna starost“ započeo je u lipnju 2020. i provodit će se do lipnja 2022.” – poručuju organizatori iz splitske Udruge “Mi”.

bubnjevi
Nastavljaju se besplatni programi za umirovljenike: Nordijsko hodanje, antistresna radionica... ima svega

Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

Samo tijekom travnja na ovim je lokacijama održano čak 67 aktivnosti za umirovljenike koji su učili spravljati specijalitete, družili se uz pjesmu i gitaru, čitali, educirali se za domaćine koji će predstavljati kulturnu baštinu svoga kraja, vježbali, učili fotografirati te ostalo.

 

 

Umirovljenici u velikoj akciji čišćenja i pripremanja staklenika za cvijeće
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap