Nastavljaju se besplatni programi za umirovljenike: Nordijsko hodanje, antistresna radionica… ima svega

Josip Mihaljević
20. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Zagrebačka Radna udruga kreativnosti (RUK) u svibnju nastavlja s programima za umirovljenike. Evo kako se prijaviti i što se nudi.

bubnjevi

Foto: Unsplash

Radna udruga kreativnosti (RUK) provodi projekt “Aktivni u mirovini” koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a u svibnju nastavljaju s besplatnim programima za zagrebačke umirovljenike. Evo što se nudi, sve aktivnosti su besplatne:

Nordijsko hodanje:

nordijsko hodanje
Mali uvod u 'nordijsko hodanje': Umirovljenici sa skijaškim štapovima preplavili ulice

Umirovljenici željni kretanja mogu sudjelovati u nordijskom hodanju, i to ponedjeljkom, srijedom i petkom, na Tuškancu, Tuđmanovom trgu, Jelenovcu ili Ribnjaku.

 

Antistresna radionica:

Oni željni eksperimentiranja i učenja novih stvari mogu se prijaviti na radionicu “Ritam afričkih bubnjeva” koja će se održati u petak 21. svibnja u Etnografskom muzeju u 11 sati. Radi se o posebno kreiranom antistresnom programu koji pruža mogućnost opuštanja, a istovremeno vraća energiju i optimizam.

 

Storytelling radionica 

U srijedu 26. svibnja u Trnjanskoj ulici 3 s početkom u 11 sati održat će se radionica pripovijedanja u kojoj će se polaznici upoznati s tehnikama i metodama pripovijedanja te se samostalno okušati u interpretaciji i pripovijedanju.

“Teme koje radionica pokriva su: prednosti pripovijedanja, kako naučiti pričati priče, što sve čini dobrog pripovjedača, elementi priče, demonstracije i primjeri uz stručno mentorstvo voditeljice.”

Storytelling šetnja Zagrebom

Iz udruge pozivaju umirovljenike da se pridruže u “Storytelling šetnji Zagrebom” 28. svibnja u 11 sati, pod vodstvom licencirane turističke vodičke i interpretatorice baštine.

“Uz stručno vodstvo bazirano na storytelling tehnikama pripovijedanja, zajedno ćemo proći odabrane lokacije u užem centru Zagreba (Donji i Gornji grad) uz odabrane priče / interpretacije vezane uz poznate i manje poznate gradske legende, kultne lokacije i ostale povijesno – društvene priče iz burne i neobične povijesti metropole.”

Šetnja je radnog, ali opuštenog i neformalnog tipa.

Mjesto polaska: Kaptol – ispred Katedrale. 

Kako se prijaviti?

Za sve prijave možete se obratiti na broj 097/750-3923 ili na adresu e-pošte: kreativniumirovini@gmail.com.

Potrebno je donijeti kopiju osobne iskaznice i dokaz da ste umirovljenik (presliku rješenja o mirovini i/ili odrezak od mirovine ili obavijest banke o mirovini i slično).

„Radna udruga kreativnosti“ (RUK) u sklopu projekta „Aktivni u mirovini“ podržanog od Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020, organizira i provodi besplatne programe aktivnosti za umirovljenike s područja grada Zagreba. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.513.452,40kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (227.017,86kn) i iz Europskog socijalnog fonda (1.286.434,54kn).

 

Nastavljaju se besplatni programi za umirovljenike: Nordijsko hodanje, antistresna radionica… ima svega
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap