Umirovljenici tvrde da je hrana nekada bila bolja: ‘Nismo znali za avokado i goji bobice’

Matej Markovinović
22. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Budući da mnogi stariji građani tvrde da je hrana nekada bila bolja, odlučili smo napraviti prigodnu anketu u kojoj je sudjelovao 1.231 ispitanik. Preko 92 posto ispitanika tvrdi da je hrana nekada bila kvalitetnija, dok njih svega 4,5 posto smatra da to nije istina.

jel hrana nekad bila bolja

Foto: Unsplash

Trgovačkih lanaca je na pretek, a izbor hrane je, blago rečeno, enorman. Unatoč tome, mnogi koji su živjeli u 60-im, 70-im i 80-im godinama prošlog stoljeća tvrde da hrana više nije toliko kvalitetna.

Kako bi provjerili koliko ljudi zapravo smatra da je hrana nekada bila bolja, odlučili smo napraviti prigodnu anketu u kojoj je sudjelovao 1.231 ispitanik. Rezultati su bili upravo onakvi kakve smo i očekivali – većina smatra da je hrana uistinu bila kvalitetnija.

Rezultati ankete

Naime, čak 1.144 ispitanika, odnosno njih 92,93 posto, tvrdi da je hrana nekada bila bolja. S druge strane, svega 56 ispitanika ili njih 4,55 posto, izjasnilo se da smatra kako hrana ipak nije bila bolja, dok 31 ispitanik, odnosno 2,52 posto njih – ne zna.

Screenshot: mirovina.hr

 

‘Apsolutno se sve pokvarilo’

Anketu smo, kao i uvijek, podijelili i na našoj Facebook stranici, gdje su nam čitatelji u komentarima detaljnije izjasnili svoja mišljenja o ovoj temi. Evo što su rekli.

“Apsolutno se sve pokvarilo, hrenovke nisu jestive, nekad miris i okus savršen. To je samo jedan primjer, a tako je baš sa svime”, tvrdi Jasenka.

“Hrana je bila zdravija, danas je većina proizvoda umjetno, brzo se kvari i preskupo je”, kaže Marica.

“Sada se ni ne usudiš nešto kupiti jer pitanje je hoćeš li moći iskoristiti to”, napominje Milka.

“Bila je puno bolja, živjeli smo u mraku i imali jedan jogurt dostupan. Danas puno nas samo gleda na policama, a u Hrvatsku se uvozi sami šrot”, smatra Maja.

“Bolja, zdravija i jeftinija. Ova danas nema onaj okus kao prije”, kaže Ksenija.

“S obzirom na to da nije bilo uvoza, već se sva hrana proizvodila na našim njivama i u tvornicama, jelo se kvalitetnije. Nismo znali za avokado, goji bobice, aroniju i druge, imali smo jabuke, kruške, šljive, dud, breskve, marelice i druge”, kaže Đuli.

Copy link
Powered by Social Snap