Umirovljenici traže 20 posto jeftiniji odvoz smeća. Pogodite razlog!

Jasmina Grgurić Zanze
21. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Istarska stranka umirovljenika traži 20 posto popusta za odvoz komunalnog otpada za sve umirovljenike Poreča i okolice. Razlog? Male mirovine. Porečka podružnica ove stranke inicijativu je uputila gradskoj upravi i porečkom komunalnom poduzeću Usluga. Podržao ih je i lokalni IDS.

Foto: Pixabay

Predsjednik porečke podružnice Istarske stranke umirovljenika, vijećnik u Gradskom vijeću Mario Ritoša objasnio je za Glas Istre da su umirovljenici svjesni povećanih troškova za zbrinjavanje otpada, a samim time i cijene odvoza. Naime, sav komunalni otpad ne završava više na odlagalištu u Poreču, nego se vozi na zajedničko odlagalište u Kaštijun.

Umirovljenicima samcima Varaždin će sufinancirati odvoz smeća

To znači da se smeće više samo ne odvozi, nego zbrinjava, što ima svoju cijenu. Ne slažu se stoga ni s kritikama na račun Grada i Usluge. Ritoša je svjestan, kaže, kako ovo nije samo specifičnost Poreča, nego se događa na području čitave Hrvatske.

Ipak, traže popust na cijenu odvoza komunalnog otpada, zato jer prosječna mirovina porečkih umirovljenika iznosi 2.540 kuna, a s takvim mirovinama umirovljenici teško žive.

“Zato se obraćamo gradskoj vlasti i komunalnom poduzeću Usluga da budu još jednom socijalno osjetljivi, da još jednom pomognu najranjiviju skupinu svojih sugrađana, i da se još jednom uzdignu i budu korak ispred svih, kao što su i do sada često bili, te da pokažu koliko im je stalo do umirovljenika, i pokušaju kroz tu mjeru vratiti bar dio onoga što su umirovljenici dali svom gradu” naglasio je Ritoša za Glas Istre. 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap