Umirovljenici sve češće “kriminalci” koji po šumama kradu drva

Jasmina Grgurić
23. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Sve niže temperature znače i veću potrebu za drvima. Starije osobe ih često ne mogu kupiti od malenih mirovina pa su prisiljene rukama drva za ogrjev skupljati po šumama. No, sve je više i onih koji se odlučuju na sječu i odvoz većih količina iz državnih šuma. Tako će jedan stariji muškarac za kazneno djelo krađe morati odgovarati.

Foto: Pixabay

Više ne prođe ni tjedan dana, a da Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska ne zaprimi dojavu o sječi i krađi stabala iz šume, piše Bjelovar.live.

Posljednja takva dojava zabilježena je u četvrtak kada su iz Hrvatskih šuma dojavili policiji da je njihov lugar u krađi stabala zatekao 66-godišnjaka. Dogodilo se to u šumi kod mjesta Blagorodovac nedaleko Daruvara. Tijekom redovnog obilaska državne šume lugar je zamijetio kako neki muškarac traktorom, za koji je bila priključena prikolica, izvozi hrpu drva iz šume.

Karlovački umirovljenik zbog krađe drva dobio uvjetu kaznu zatvora

Nakon što je zaustavio traktor za čijim je volanom sjedio 66-godišnjak, ispostavilo se da je nešto ranije motornom pilom srušio dva stabla graba koja je izrezao na metricu te složio na traktorsku prikolicu. Potom se uputio kući, ali eto, lugar mu je prepriječio put.

Iz policije navode kako protiv 66-godišnjaka slijedi kaznena prijava, no oprezni su po pitanju njezinog sadržaja. Sve ovisi, pojašnjavaju, kada nadležna Šumarija na čijem se području dogodilo rušenje dostavi izračun štete koja je nastala rušenjem.

Umirovljenici sve češće “kriminalci” koji po šumama kradu drva
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap