Umirovljenici šokirani usklađivanjem: “Ruglo i sprdačina, s ‘povišicom’ ne možemo ni WC papir kupiti”

Josip Mihaljević
22. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Umirovljenici su vijesti o usklađivanju mirovina od 0,54 posto očekivano dočekali ‘na nož’. Ovo je najmanja stopa usklađivanja mirovina od 2016. godine kada su mirovine rasle 0,46 i 0,35 posto.

umirovljenica

Foto: Unsplash

Prvo ovogodišnje usklađivanje mirovina iznosi 0,54 posto. Vlada ima prostora za napredak u vidu isplate covid dodatka i u vidu usklađivanja u drugom dijelu godine, no umirovljenike je vijest o usklađivanju šokirala.

Od posljednjeg puta kada su dobili ovoliko maleno usklađivanje dijeli ih punih pet godine. Te 2016. mirovine su u prvom dijelu godine rasle 0,46 posto, a u drugom 0,35 posto.

Prema posljednjim podacima HZMO-a prosječna mirovina iznosi 2.566 kuna. Ako vam je mirovina točno takva, možete se nadati rastu od 14 kuna. Kako u Hrvatskoj nešto veći broj ljudi prima mirovinu koja je manja od prosječne, većina neće dobiti niti tih 14 kuna povećanja.

Na našu vijest o usklađivanju mirovina dobili smo četristotinjak komentara ljutitih umirovljenika. Redom su bijesni, ne razumiju, odriču se povećanja i političarima prijete kaznom na lokalnim izborima. Odabrali smo neke od njihovih komentara s društvenim mrežama:

 

Umirovljenici šokirani usklađivanjem: “Ruglo i sprdačina, s ‘povišicom’ ne možemo ni WC papir kupiti”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap