Umirovljenici sa zlatnom karticom mogu kupovati u još jednom marketu

Jasmina Grgurić
30. rujna 2021.
Novosti
A- A+

Širi se krug mogućnosti za umirovljenike sa zlatnom karticom. S mjesečnim iznosima od 100 do 300 kuna koje dobiju od grada, hranu i ostale potrepštine sada mogu kupovati u još jednom trgovačkom lancu diljem Hrvatske.

Ilustracija: Unsplash

Splitski umirovljenici koji imaju karticu „Moj zlatni Split“ od ovoga utorka je kao platno sredstvo za namjensku nabavu namirnica i potrepština  mogu koristiti u još jednom marketu. Riječ je o trgovačkom lancu Studenac, a zlatna kartica vrijedi za sva prodajna mjesta diljem Hrvatske. Splitski seniori na ovaj način kupuju već u trgovinama Ribola, Spar i Tommy.

Podsjetimo, umirovljenici s prebivalištem na području Grada Splita i s navršenih 60 godina života čija primanja ne prelaze 2.000 kuna i koji zadovoljavaju uvjete besplatno dobivaju na raspolaganje karticu u sklopu projekta „Moj zlatni Split“.

Na karticu se mjesečno raspodjeljuju iznosi potpore za namjensku nabavu namirnica i potrepština unutar ograničene mreže prodajnih mjesta i zadovoljavanje osnovnih životnih potreba, a kartica omogućuje i aktivnije sudjelovanje u kulturnom, sportskom i društvenom životu.

Na karticu se mjesečno raspodjeljuju iznosi pojedinačnih potpora u visini od 100 do 300 kuna. Po 300 kuna dobivaju umirovljenici s ukupnim prihodima do 900 kuna, 250 kuna oni s prihodima od 900,01  do 1.200 kuna, za “penziće” od 1.200,01 do 1.500 kuna na kartici je osiguranih 200 kuna, a umirovljenici s prihodima od 1.500,01 do 2.000 kuna čeka mjesečni iznos od 100 kuna.

Umirovljenici sa zlatnom karticom mogu kupovati u još jednom marketu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap