Umirovljenici podijeljeni, ali nazire se favorit: Evo kako će glasati u drugom krugu u Zagrebu!

Josip Mihaljević
25. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Ankete sugeriraju kako drugi  krug lokalnih izbora, barem u Zagrebu, neće biti toliko napet kao prvi. No, kada bismo pitali samo umirovljenike, vodit će se poprilično poštena bitka između Tomislava Tomaševića i Miroslava Škore.

tomasevic skoro

Foto: Tomislav Tomašević i Miroslav Škoro | Youtube screenshot

Umirovljenike smo nakon prvog kruga održanih lokalnih izbora putem ankete na portalu pitali za koga planiraju glasati u drugom krugu u izborima za gradonačelnika Grada Zagreba. Nacionalne ankete sugeriraju da drugi krug neće biti toliko napet kao prvi i redom prognoziraju komfornu pobjedu Tomislava Tomaševića.

Uvijek je zanimljivo vidjeti kako bi glasali umirovljenici, a 2020 naših čitatelja je glasalo u anketi na našem portalu i rezultati otkrivaju da se vodi ne toliko tijesna, ali poštena bitka između kandidata.

Za favorita Tomislava Tomaševića glasalo bi 1.065, odnosno 52.72% naših čitatelja.

Za Miroslava Škoru planira glasati 831, odnosno 41.14% naših čitatelja.

Dodatnih 6.14% ispitanika ne planira uopće izaći na izbore u nedjelju.

Televizijske ankete Tomaševiću daju puno veće šanse

Televizijske ankete Tomaševiću daju puno veće šanse, ali i manje šanse kandidatu Škori. Najnovija je jučerašnja RTL-ova anketa prema kojoj Tomašević može računati na glatku pobjedu – njega bi biralo gotovo 63 posto građana, a Škoru tek 20,5 posto.

Zanimljivo je da i jedan i drugi mogu računati na starije birače. Tako će za Tomaševića glasati nešto mlađi umirovljenici – Tomašević među populacijom 60-69 godina ima najveću podršku od čak 65 posto). Škoro pak najveću podršku ima od nešto starijih umirovljenika, odnosno od populacije 70+, otprilike 26,3 posto njih će glasati za Škoru.

 

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap