Umirovljenici ove godine ostali bez tradicionalnog druženja za samce

Jasmina Grgurić Zanze
20. studenoga 2020.
Novosti
A- A+

Kada je za ovu godinu najavio još jedan tradicionalni susret za starije samce, požeški gradonačelnik nije mogao ni slutiti da on 2020. neće moći biti održan. Naime, svake se godine uoči Božića na večeri uz pjesmu, ples, glazbu i darove u Požegi okupi više od 600 osoba starijih od 70 godina, a koje su ostale bez supružnika. Nažalost, sada zbog epidemiološke situacije to neće biti moguće.

Susret umirovljenih samaca Foto: Grad Požega

Tužna vijest za više od 600 požeških umirovljenika. Ove godine za starije od 70 godina koji su ostali bez supružnika neće biti održan tradicionalni susret uoči blagdana uz druženje, večeru, glazbu, ples i darove, prvi puta u 15 godina.

Najstariji supružnici u Vukovaru, Marija i Ivan, iza sebe imaju 66 godina braka!

“Sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, a vezano za sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, nismo u mogućnosti organizirati tradicionalni susret “Nitko ne smije biti sam” koji se svake godine održava u prosincu u organizaciji Grada Požege. Prigodno druženje i ručak ove će godine nažalost izostati, dok se za prigodni dar svi stanovnici stariji od 70 godina koji su ostali bez supružnika trebaju prijaviti do 4. prosinca” – obavijestili su iz gradske uprave.

Samcima starijima od 70 godina novac će biti uplaćen na račune, no izostat će ono što im je sada potrebnije nego ikada, druženje s vršnjacima koji su također ostali bez partnera.

Inače, požeški umirovljenici na gradskom i prigradskom području imaju besplatni javni prijevoz, a grad im podmiruje i troškove putovanja na liječenja u Zagreb, Osijek i Slavonski Brod. Također, svi s mirovinom do 1.200 kuna iz gradskog proračuna svakog mjeseca dobivaju dodatak od 150 do 300 kuna.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap