Umirovljenici o programu predsjednice: “Pravobranitelja uzmi sebi, a nama veće mirovine!”

Josip Mihaljević
13. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Kolinda Grabar-Kitarović je u ponedjeljak predstavila svoj izborni program za drugi mandat na Pantovčaku. Ovoga puta umirovljenicima nije puno obećala, ali je predložila uvođenje institucije pravobranitelja za starije osobe, jer se, eto, njihov glas slabo čuje. Pogledajte što umirovljenici misle o tom prijedlogu.

Praznik rada 2018 Foto: Marko Matijević | mirovina.hr

Nedugo nakon što je aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović osvojila mandat, u Kutini se pojavio zanimljiv grafit: “Moja baka je glasala za Kolindu jer joj je lijepa“.

Umirovljenici i umirovljenice su od tada imali gotovo pet godina prilike upoznati predsjednicu Grabar-Kitarović, a

kolinda
Predsjednica objavila program: "Predložit ću uvođenje institucije pravobranitelja za starije"

ona se u tom vremenu rijetko sjetila umirovljenika. Pokušaji da to napravi mogu se nabrojati na prste jedne ruke – posjet Domu za starije Sveta Ana krajem 2018., a nedavno je na Pantovčaku organizirala Dan otvorenih vrata na temu “Za dostojanstvenu i sretnu treću dob”.

Dodatno, često je znala govoriti o minimalnoj plaći i pitati se kako to netko može preživjeti s 3.000 kuna mjesečno, zaboravljajući da velika većina umirovljenika živi s manje od tog iznosa.

I od svega toga, na predstavljanju programa za drugi mandat, umirovljenicima je obećala pravobranitelja za starije jer se njihov glas baš i ne čuje. Ako pitate umirovljenike, reći će vam da je to tako jer ga nije ni pokušala čuti.

Više od 200 komentara ljutitih umirovljenika dočekalo je objavu predsjednice o mogućem pravobranitelju za starije osobe, a među njima niti jednog pozitivnog komentara.

“Hoće li mi pravobranitelj plaćati račune?”

Odabrali smo komentare s kojima su se umirovljenici najviše slagali. Nemoguće je bilo pronaći komentar koji podržava predsjedničin prijedlog, a većina njih umjesto pravobranitelja želi deblju mirovinu.

 

 

 

 

Umirovljenici o programu predsjednice: “Pravobranitelja uzmi sebi, a nama veće mirovine!”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap