Umirovljenici iz Like u kući držali puške i streljivo: Što će im oružje?

Jasmina Grgurić Zanze
12. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Što je Ličanin bez puške? Ako je pitati dvojicu umirovljenika s toga područja, ništa. Naime, u kućama su skrivali oružje i streljivo, ali nisu računali na posjet policije koja im je oduzela čitav arsenal.

Ilustracija: Rawpixsel

Policijski službenici Postaje granične policije Gračac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 68-godišnjakom kojeg se sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, kod njega je pronađena poluautomatska puška, 77 komada streljiva cal 7,62 mm i dva komada streljiva cal 7,9 mm, piše Dalmacija danas.

oruzje policija umirovljenik
Umirovljenik (77) uz granicu držao cijeli arsenal oružja, imao je čak sedam pušaka!

Oružje i streljivo su oduzeti, a protiv 68-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

No, on nije jedini umirovljenik s toga područja, a koji je kod kuće nedozvoljeno držao oružje.

Policajci su dovršili kriminalističko istraživanje i nad 69-godišnjakom koji se također sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Kod njega je pronađena automatska puška-ruska strojnica s pripadajućim spremnikom (doboš) te 140 komada streljiva cal 7,62 mm, koji su mu oduzeti.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap