Umirovljenici bijesni na Gabričevića: “Izdajice svuda oko nas, može li biti jadniji hrvatski penzić?”

Josip Mihaljević
23. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika nacrtao si je metu na leđa koaliranjem s HDZ-om, sudeći po komentarima naših čitatelja na društvenim mrežama. Mnogi od njih spominju izdaju i tvrde kako se Gabričević prodao u zamjenu za covid dodatak. Traži se i ostavka.

HSU ujedinjenje

Foto: Naslovnica internetske stranice HSU-a | hsu.hr

Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević bio je relativno nepoznat kao političar na nacionalnoj razini, a u prosincu prošle godine, nakon odlaska Silvana Hrelje, naslijedio je rukovodeću poziciju Hrvatske stranke umirovljenika.

Gabričević je kampanju temeljio na ujedinjavanju umirovljeničkih opcija, a umirovljenicima je obećao transparentnost:

“Pred nama su krupne obaveze, a poglavito u vezi lokalnih izbora i moramo se brzo konsolidirati i okrenuti prema budućnosti. Ne smije biti nikakvog raskola, niti na to trebaju računati oni kojima je HSU-a smetnja i zato pozivam cjelokupno članstvo, kao i kandidate koji nisu dobili dostatan broj glasova na suradnju i da mi se pridruže u izvršavanju zadaća koje nam slijede, a ja se obavezujem na transparentan rad”, napisao je Gabričević svojim članovima nakon što je dobio unutarstranačke izbore.

Stvari su isprva krenule točno onako kako je najavio. Započeo je sa  sastancima s drugim umirovljeničkim strankama. U siječnju je primio šefa Bloka umirovljenici zajedno Milivoja Špiku koji i sam danima bjesni o Gabričevićevoj koaliciji s HDZ-om i optužuje ga za još jednu izjavu umirovljenika. Uslijedili su razgovori sa Strankom umirovljenika, političkim konkurentima, a HSU je uspjela “progutati” stranku Hrvatski umirovljenici zajedno koja je osnovana tek prije nekoliko mjeseci.

Tu je i prestala Gabričevićeva transparentnost, ali i predanost umirovljenicima jer se od ujedinjavanja umirovljeničke opcije, za što je Gabričević tvrdio da ne postoji alternativa, očigledno odustalo.

Donosimo neke od umirovljeničkih komentara s naših društvenih mreža o vijestima iz da će HSU koalirati s HDZ-om na lokalnim izborima u Zagrebu. Dobar dio najkritičnijih nećemo objaviti jer prelaze granice dobrog ukusa.

 

Umirovljenici bijesni na Gabričevića: “Izdajice svuda oko nas, može li biti jadniji hrvatski penzić?”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap