Umirovljenice, super vijesti: Prirodna sijeda kosa će biti hit u 2019. godini

Josip Mihaljević
13. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

Prirodna sijeda kosa jedan je od najvećih trendova u 2019. godini. Mlađi ljudi se sve češće farbaju u nijanse koje izgledaju kao prirodna sijeda, a umirovljenici diljem svijeta imaju original. Na Instagramu sve više žena s ponosom objavljuje prve tragove sijedih, a cijelo ime nosi pokret Grombre!

sijeda

Foto: Instagram

Na svijetu je sve više starijih ljudi, a taj trend je najizraženiji u zemlji s najstarijim stanovništvom na svijetu – Japanu. To je sasvim izgledno čak i običnim pregledom gužve na ulicama, jer sve se više ističu njihove sijede vlasi.

Zbog toga se i starenje stanovništva naziva i “srebrnim tsunamijem”.

Sijeda kosa je možda u prošlosti nekima bila problematična, a žene su već prve tragove počele sakrivati raznim bojama.

U 2019. svijet se nekako pomirio sam sa sobom i došao do zaključka da u sijedoj kosi zapravo nema ništa loše. Tako je nastao Instagram profil grombre, a na njemu danas žene diljem svijeta ponosno pokazuju svoje sijede.

Osnivačica pokreta grombre 26-godišnja je Martha Truslow Smith koja je relativno rano počela sijediti. Odlučila je napraviti Instagram profil posvećen sijedoj kosi, a sada joj žene diljem svijeta šalju svoje fotografije i ponosno pokazuju srebrne niti.

Danas ima više od 60 tisuća pratitelja, a u komentarima ohrabruju jedna drugu pozitivnim porukama.

“Imam gotovo 47 godina. Nakon skoro 25 farbanja, napokon prihvaćam svoju tranziciju u sijedu mudru ženu. Od sada puštam samo prirodnu srebrno sivu”, napisala je jedna korisnica.

“Prve sijedi su mi se pojavile već s 12 godina. Moja majka je imala prekrasnu srebrnu kosu od rane dobi, a ja sam odrastala slušajući komplimente koje je dobijala zbog nje. Ipak, bojala sam svoje sijede. Majka je umrla 2002. godine, a 2005. godine sam se obrijala i od tada puštam isključivo prirodnu sijedu”, napisala je druga korisnica.

“Posljednji put sam obojila kosu prije devet mjeseci. To ne znači da sam odustala od sebe i da me nije briga kako izgledam, baš naprotiv. To znači da sam prihvatila pravu sebe – volim to što jeasm i nemam nikakvu želju pretvarati se da sam nešto drugo. Imam 43 godine, a kosu sam bojila preko 20 godina. Kada pogledam u ogledalo, napokon vidim sebe i sretna sam”, ispričala je još jedna korisnica Instagrama.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap