Prijevara u Osijeku: Mirovinu pokojne majke podizala više od godinu dana

Jasmina Grgurić Zanze
24. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

Da je nezakonito stekla 40.000 kuna, osječka policija sumnjiči 61-godišnju ženu. Protiv nje podnesena je kaznena prijava jer je podizala mirovinu pokojne majke.

Novac foto: Marko Matijević|mirovina.hr

Osumnjičena 61-godišnjakinja od listopada 2015. do veljače 2017. godine koristila se mirovinom svoje pokojne majke. Na taj način oštetila je državni proračun Republike Hrvatske za četrdesetak tisuća kuna, a protiv nje podnesena je kaznena prijava, iz Policijske uprave osječko-baranjske doznaje Glas Slavonije.

Nije to prvi slučaj u kojem djeca, bez obzira na životnu dob i okolnosti, nastavljaju nakon smrti roditelja podizati njihovu mirovinu. Nažalost, u mnogim situacijama odraz je to stanja društva u kojem bez ovakvog nemoralnog čina zapravo ne bi mogli preživjeti mjesec. Pred zakonom, to ih svakako ne opravdava.

Naime, još jedan takav slučaj iz Osijeka javnosti je poznat iz 2012. godine, a riječ je o 62-godišnjaku koji je novac pokojnoga oca podizao čak sedam godina. Za razliku od ovog svježeg slučaja Osječanke, on je stekao šesterostruko veći iznos, odnosno čak četvrt milijuna kuna.

Iste te godine, mirovinu pokojne sestre podizala je 62-godišnja Osječanka, i to u razdoblju od 2007. do 2009. godine, pri čemu je uspješno obmanjivala službenicu banke. Također, nakon što je početkom rujna 2014. Zavod za mirovinsko osiguranje donio odredbu da se mirovine neće isplaćivati onima koji ne dostave OIB, otkriven je slučaj u kojem je obitelj preminuloga njegovu mirovinu primala nevjerojatnih 20 godina, navodi Glas Slavonije.

Prijevara u Osijeku: Mirovinu pokojne majke podizala više od godinu dana
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap