Umirovljenica udavala kćer, nazdravila pa sjela za volan. Sud nije imao razumijevanja

Jasmina Grgurić Zanze
30. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Umirovljenica (69) sjela je za volan, iako je prije toga malo nazdravila. Policija ju je zaustavila i izmjerila joj 0,83 promila. Slučaj je završio na sudu, a iako se žena opravdavala da je toga dana udavala kćer pa je popila piće u sklopu zdravice, to joj nije prošlo. A kazna je za njezinu mirovinu prilično velika.

Foto: Rawpixel

Pravi peh doživjela je 69-godišnja umirovljenica koju je oko 19 sati u kolovozu u Gornjem Daruvaru, upravo na dan vjenčanja njezine kćeri, zaustavila policija. Za volanom je bila pod blagim utjecajem alkohola, no kroz 0,83 promila nisu joj progledali kroz prste. Baka je morala pred sutkinju, gdje se bezuspješno pokušavala opravdati.

Na sudu se branila kako je tog dana udavala kćer, ističući kako do sada nije bila prekršajno kažnjavana. Dodala je i da živi od 3.300 kuna mirovine s majkom starom 87 godina o kojoj brine, piše u ovih dana donesenoj nepravomoćnoj presudi.

“Žao mi je zbog prekršaja i više to sigurno neću ponoviti. Taj dan se dogodilo, u svatovima kćerke popila sam čašicu alkoholnog pića jer je narodni običaj da se nazdravi mladencima”, rekla je umirovljenica na sudu.

Unatoč takvim argumentima, sutkinja ju je proglasila krivom i kaznila sa 1.000 kuna. Mora platiti 200 kuna troškova postupka i 80 kuna za alkotest. Odbila je prijedlog policije da joj se vozačka oduzme na mjesec dana, piše Danica.hr.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap