Umirovljenica sa 1.200 kuna reagirala na Kolindinu izjavu: “Neka ona živi s tim”

Jasmina Grgurić
7. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

“Moja mirovina je 1.200 kuna, starosna. Muž ima oko 3.000 i opet kada to zbrojite ne dobijete ni jednu plaću, kamo li onu prosječnu. Neka nama daju samo jedan mjesec tu svoju plaću i uzmu našu mirovinu pa s njom žive u Zagrebu ili gdje već jesu. Da vidimo kako će izdržati mjesec.”

Umirovljenica Ivanka Foto: Mirovina.hr

Ne morate ih ni pitati, sami će vam reći. Naravno, govorimo o umirovljenicima i mirovinama, pri čemu među našim starima u mnogočemu vlada razočaranje. Kako i ne bi, kada se njihov život svodi na preživljavanje, a u slobodno vrijeme sve su im oči uprte u političare čije izjave često samo doliju ulje na vatru. Izjava tjedna u tom smislu svakako je ona predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je umirovljenike uzrujala na više razina.

Predsjednica je prvo pitala tko može živjeti s minimalnom plaćom od 3.000 kuna. Osim što je ona svakodnevnica na desetke tisuća hrvatskih radnika, o takvom iznosu više od 800.000 umirovljenika može samo maštati, jer žive s mirovinom nižom od radničkog minimalca.

Gotovo trostruko manje ima gospođa Ivanka i pazite sad, zadovoljna je s tim! No, izjava predsjednice da bi minimalna plaća trebala biti 7.500 kuna poprilično ju je uzrujala.

kolinda grabar kitarović
Kolinda: "Može li itko živjeti s minimalnih 3.000 kuna?" Pa, 824.000 umirovljenika živi s manje

“Moja mirovina je 1.200 kuna, starosna. Muž ima oko 3.000 i opet kad to zbrojite ne dobijete ni jednu plaću, kamo li onu prosječnu. A Kolinda kaže da ona treba biti 7.500. Mislila sam da je ona malo drugačija, ali sada sam vidjela da je to sve naopako kod svih njih. Krive SDP, a nisu ništa bolji od njih. Neka nama daju samo jedan mjesec tu svoju plaću i uzmu našu mirovinu pa s njom žive u Zagrebu ili gdje već jesu. Da vidimo kako će izdržati mjesec” – rezolutno je kazala 68-godišnja umirovljenica Ivanka. 

Od suprugove mirovine plaćaju režije, pri čemu im je najveća stavka trenutno grijanje, dok od njezine dnevno kupuju što im treba. Raditi joj je bilo lijepo, domeće, ali uspjela je nažalost sakupiti samo 23 godine staža.

“Živiš, ne treba meni moda, ovo mogu nositi još godinama… Nemam što kukati, a ni veseliti se. Tu sam negdje, napola“ – zaključila je naša Ivanka pomalo kroz smijeh, jer on je jedino što hrvatskim umirovljenicima preostaje, a i – besplatan je. 

Umirovljenica sa 1.200 kuna reagirala na Kolindinu izjavu: “Neka ona živi s tim”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap