Umirovljenica piše stihove, a njezina kćer ih crta: ‘Nadamo se da ćemo prikupiti sredstva i izdati jedinstvenu zbirku pjesama’

Ana Kanazir
19. studenoga 2023.
Novosti
A- A+

Štefanija Hasan ima 76 godina, živi u Virju u Podravini, a tek je u trećoj životnoj dobi počela pisati pjesme s tematikama vezanim za njezino odrastanje i život. Točnije, pjesme je krenula pisati nakon smrti supruga, a upravo je u ovome pronašla i veliku utjehu. Dok ona piše pjesme, njezina kćer crta ono o čemu se radi u pjesmama.

Štefanija i njezina kćer Ivančica sa slikama

Štefanija i kćer Ivančica | Foto: epodravina

Mama Štefanija i kćer Ivančica su pronašle zajednički talent. Dok mama piše poeziju o svojem životu, njezina kćer oslikava sve o čemu se u pjesmama radi. Sve je krenulo kada je umirovljenici preminuo suprug pa je utjehu pronašla u pisanju pjesama.

Umirovljenik Radovan i knjige
Topla priča: Studentica pomogla umirovljeniku Radovanu da proda svoju zbirku poezije

Štefanija ima 76 godina, a prije 13 godina je otkrila svoju strast. Naime, u to vrijeme joj je preminuo suprug, a ona je utjehu pronašla u pisanju pjesama. Prva pjesma je bila o njezinoj generaciji, a napisala ju je za proslavu 50. obljetnice male mature. Od tada je napisala još 40 pjesama.

– Utjehu nakon smrti supruga pronašla sam u poeziji. Još kao školarka obožavala sam čitati i bila sam aktivna u radu naše Knjižnice, ali s udajom sam se posvetila obiteljskom životu. Ta moja sklonost prema knjigama očito se odrazila i na moje stvaralaštvo sad pod stare dane, rekla je Štefica za epodravina.hr.

Velika podrška joj je i kćer Ivančica koja njezine stihove stavlja u crteže. Ona je priznala kako se na ovaj način ona i mama druže, ali i krate slobodno vrijeme, dok se inače bave poljoprivredom. Upravo je iz njihovog zajedničkog djelovanja na red došla i nova ideja.

– Želja nam je izdati zbirku mojih pjesama s Ivančičinim ilustracijama. Nadamo se da ćemo prikupiti potrebna sredstva te da će to biti jedinstvena zbirka pjesama. Njena će vrijednost biti i činjenica da kroz stihove i ilustracije njegujemo i tradicijski stil života, objasnila je Štefanija za epodravina.hr.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap