Umirovljenica nazvala broj za hitne slučajeve pa ostala bez 22.000 eura

Jasmina Grgurić Zanze
27. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Nevjerojatan slučaj prijevare doživjela je 69-godišnja umirovljenica. Jedino što je učinila jest “okrenula” policijski broj za hitne slučajeve. No, s pričom su je nasamarili vješti hakeri koji su uz pomoć tehnologije presreli broj.

Foto: Pixabay

Umirovljenica (69) iz Burg Stargarada kod Neubrandenburga u njemačkoj Saveznoj zemlji Mecklenburg-Zapadno Pomorje nazvala je broj za hitne slučajeve 110 i ostala bez 22.000 eura, piše Fenix.

– Prevaranti su manipulirali računalom i telefonom te presreli poziv za hitne slučajeve, odnosno javili se na poziv 69-godišnjakinje. Pozivatelj je prethodno nazvao žrtvu i predstavio se kao “gospodin Bergmann iz policije”, rekla je u srijedu glasnogovornica policije.

Lažni policajci u jednom danu pokušali prevariti čak šest umirovljenica!

Policija je priopćila da je 69-godišnju umirovljenicu nazvao  “gospodin Bergmann iz policije” i rekao joj da bi podigli novac s njezinog računa samo u svrhu istrage i da će ga kasnije vratiti. Ako želi provjeriti točnost te tvrdnje prije nego pristane, trebala je samo nazvati policijski broj za hitne slučajeve 110. Žena je nasjela jer prava policija uvijek preporučuje taj broj. Nazvala je broj 110, ali je ponovno dobila prevarante budući da je fiksni telefonski sustav vjerojatno odmah bio pod njihovom kontrolom.

Glasnogovornica policije savjetovala je stanovnike da u takvim slučajevima ne dopuštaju pristup računalu, računu ili da se pravoj policiji obrate mobitelom ili sa susjedovog telefona na broj 110.

Umirovljenica nazvala broj za hitne slučajeve pa ostala bez 22.000 eura
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap