Umirovljenica iz Splita: “Lipo me izmasirala pa mi odnijela 15.000 eura i zlato!”

Jasmina Grgurić Zanze
18. lipnja 2020.
Novosti
A- A+

Prevara nije nešto što se događa drugima, može se dogoditi i nama, zbog čega je važno stalno biti na oprezu i ne držati vrijednosti i novac na dostupnim mjestima. Da stvari u vlastitu domu mogu u trenu poći po krivu svjedoči 72-godišnja Splićanka koju je lažna patronažna sestra izmasirala, a potom joj iz kuće odnijela 15.000 eura životne ušteđevine i obiteljsko zlato.

Ilustracija: Rawpixsel

Teško bolesna i slabo pokretna splitska umirovljenica (72) posvjedočila je za Slobodnu Dalmaciju kako je prije desetak dana u trenu postala žrtva strašne prijevare u vlastitu domu. Ujutro su je obišle kćeri, susjeda koja joj redovno pomaže i patronaža. Ulazna vrata ostala su otključana i odmah iza njih u stan je uletjela žena koja se predstavila kao patronažna sestra.

“Zatekla me, smantala… sve se odvijalo jako brzo”

Nakon što je žena “odradila” svoje, iz torbe odložene pod stolom u blagovaonici ukrala joj je kuvertu sa životnom ušteđevinom od 15.000 eura. Nekoliko dana kasnije, shvatila je da je iz spavaće sobe nestalo i obiteljsko zlato. Kako kaže, ni za novac ni za zlato nitko osim nje nije znao gdje se nalaze.

Zbog gužve koja je toga jutra nastala u njezinu domu u kojem živi sama, nije ni posumnjala na kriminal. Žena ju je zatekla s vrata i rekla kako ju je došla izmasirati.

“Imala je između 40 i 50 godina. Srednje tjelesne građe i svjetlije smeđe, kraće kose. Odjevena u lagane, tanke i široke hlače, a gore je, ne mogu se točno sjetiti, nosila nešto svjetlije boje. Ne znam… Nisam je ni imala vremena “ošvajcati”. Naglasak nisam percipirala, možda čak i nije bila Dalmatinka jer je govorila nekako više pravilno nego splitski ili s akcentom našeg podneblja. Iz onoga što je govorila, zaključila sam da je patronaža. Ne, nisam ni pitala tko je. Zatekla me. Jesam li joj rekla da je već bila patronaža tog jutra?! Nisam… smantala me… Znam da sada zvučim blesavo. Ne znam, ne znam kako je uspjela proći. Ne znam objasniti kako nisam drukčije reagirala. Sve se odvijalo tako brzo…” – posvjedočila je iskreno za Slobodnu ova prevarena umirovljenica.

Žena nije “operirala” sama, imala je pomoć

Masaža je uz razgovor trajala svega desetak minuta, a umirovljenica je sjedila leđima okrenuta prema ulaznim vratima. Masažerom joj je oko ušiju stvarala buku, masirajući joj vrat, a kada je završila s tretmanom, brzo izjurila iz stana uz obećanje da će doći idući tjedan.

policija
U Zagrebu opljačkana 88-godišnjakinja, policija objavila savjete građanima

Da je pokradena, shvatila je ujutro kada se spremala za dijalizu i posegnula za torbom u kojoj se nalazila kuverta s novcem. Sve je prijavila policiji, a tek nakon toga shvatila je i da je zlato nestalo, što je išla provjeriti nakon što su joj na policiji rekli kako je čudno da je žena “operirala” sama. Postalo je vrlo brzo jasno da ih je u igri čitavo vrijeme bilo dvoje, jer je velika spavaća soba, u koju inače rijetko zalazi, bila potpuno ispremetana. Policiju je obavijestila i o nestanku vrijedne obiteljske zlatnine, živeći u nadi da će prevarantskom dvojcu ipak nekako – ući u trag.

S obzirom na vrlo učestale prijevare starijih osoba, svoju priču odlučila je podijeliti u javnosti kako bi ostale upozorila na oprez.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap