Umirovljenica htjela baciti bižuteriju pa otkrila da ima vrijedni dijamant!

Jasmina Grgurić
5. studenoga 2021.
Novosti
A- A+

Šanse da se ovako nešto dogodi gotovo su nikakve, no ova britanska umirovljenica u svojim 70-im godinama doživjela je pravo čudo. Za komad nakita koji je htjela baciti mislila je da je obična bižuterija, no na kraju se uspostavilo da je obični “kamenčić” dijamant vrijedan skoro 18 milijuna kuna.

Ilustracija: Pixabay

Kupila ga je prije mnogo godina na buvljaku, misleći da je samo lijepi komad bižuterije. Kamenčić je skoro bacila, no uspostavilo se da je njezin nakit mnogo više – dijamant vrijedan dva milijuna funti, odnosno skoro 18 milijuna kuna. Riječ je o britanskoj umirovljenici u svojim 70-im godinama, a koja je željela ostati anonimna, piše BBC.

Ovo otkriće ne bi se ni dogodilo da gospođu susjed nije uvjerio da ode na procjenu dijamanta. Mark Lane iz Featonby’s Auctioneersa u North Shieldsu otkrio je za BBC o čemu se zapravo radi. Naime, žena je bila u prolazu i donijela je dijamant u njegovu trgovinu.

Stariji čovjek doznao da ima sat vrijedan preko tri milijuna kuna, pao na pod od uzbuđenja

“Bio je u kutiji s njezinim vjenčanim prstenom i nizom bezvrijedne bižuterije. Stajao je na mom stolu dva ili tri dana dok nisam upotrijebio stroj za testiranje dijamanata. Zatim smo ga poslali našim partnerima u London prije nego su ga certificirali stručnjaci u Antwerpenu u Belgiji, koji su potvrdili da ima 34 karata” – ispričao je Mark Lane.

Žena mu je rekla da voli ići po buvljacima i da nije nijednom pomislila da je riječ o pravom dijamantu.

“Rekla nam je da ga je skoro bacila u kantu prije nego je njezin susjed predložio da nam ga donese na procjenu. Boja, čistoća, veličina… Pronaći dijamant od 34 karata je izvan ljestvice” – dodao je Lane koji se s tako nečim još nije susreo.

Dijamant se čuva na sigurnom mjestu u Hatton Gardensu u Londonu, a bit će ponuđen na dražbi 30. studenog.

Umirovljenica htjela baciti bižuteriju pa otkrila da ima vrijedni dijamant!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap