Umirovljenica dobila bizarnu kaznu, a ako je plati imat će samo 40 eura za život

Ana Kanazir
20. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Umirovljenica Nevenka Ristović iz Pule je kažnjena sa 132 eura jer je hranila mačke ispred zgrade. Veliku kaznu je dobila na Dan žena samo zato što je, kako je navedeno u kazni komunalnih redara, ‘hranila životinje bacanjem hrane na javnu površinu’.

Umirovljenica hrani mačke ispred zgrade

Umirovljenica hrani mačke | foto: Screenshot RTL Danas

Kako kaže, iznos kazne je gotovo isti iznosu koji dobiva od socijalne pomoći, odnosno radi se o 172 eura, a onda joj ostaje 40 eura za život. Tvrdi da hranu nije bacala, nego je stavljala mačkama u posudice. O svemu su svoje mišljenje dali i susjedi.

Toni Krok
Topla priča iz Šibenika: Mačke lutalice su sretne jer o njima brine jedan umirovljenik

Uputila je poruku komunalnim redarima

Umirovljenica Ristović ima poruku za komunalne redare, a misli da je kaznu dobila potpuno nepošteno.

– Nezakonito je što vi radite. Da mene koja hranim gradske mačke od svoje bijede odvajam iz svojih usta, da vi mene kažnjavate to što radim vaš posao, vi trebate meni kupiti hranu jer ja radim vaš posao. Ja brinem o ovim mačkama, uputila je poruku komunalnim redarima u prilogu Petre Fabian Kapov za RTL Danas.

Dodala je i kako mačke hrani dva puta na dan, ali i kako im kuha rižu, daje konzervu i povrće i kako svaka ima svoju posudicu.

Napisala je prigovor na kaznu

S druge strane, susjedi su za RTL Danas rekli kako umirovljenica hrani veći broj mačaka, točnije, radi se o otprilike 20 mačaka. Susjeda je tako rekla da je Ristović prije kada bi hranila mačke povremeno hrane znalo biti i po autima, a hrana se bacala i s balkona. Susjed Filip je rekao kako je glavni problem što se povećao broj mačaka i kako bi to trebalo riješiti.

Umirovljenica se bunila i obratila se gradonačelniku Pule Filipu Zoričiću koji joj je rekao da kaznu ne može izbrisati, ali može napisati prigovor, što je i napravila.

Ipak, umirovljenica iz Pule nije jedina koja brine o uličnim mačkama. U ovom smo tekstu pisali o umirovljeniku iz Šibenika koji brine o mačkama lutalicama. On ih hrani, gradi im kućice, ali ih i udomljava u dobre ruke.

Umirovljenica hrani mačke
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap