Umirovljenica (77) u Splitu se zbog gubitka stana jučer lancima vezala za palmu ispred gradske uprave

Ana Kanazir
9. veljače 2024.
Novosti
A- A+

Umirovljenica Vanja Šimleša bori se više od trideset godina jer je Grad Split srušio kuću u kojoj je imala vlastiti stan. Za srušeni stan, koji nije plaćala je bio gradski stan, potom je dobila stan u kojem je, kako kaže, morala plaćati stanarinu. Iznervirana cijelom situacijom išla je godinama po sudovima i pisala tužbe, ali bez ikakvog odgovora, a sada se odlučila lancima zavezati za palmu ispred zgrade gradske uprave. Iz Grada su ispričali svoju priču, a umirovljenica se sinoć ipak odvezala i odustala od tihog protesta.

Umirovljenica Vanja zavezana za palmu

Umirovljenica Vanja zavezana za palmu | Foto: Dalmacija danas, Katarina Maljković

Grad Split je Vanji srušio stan u njezinom vlasništvu kako bi se na tom mjestu izgradila zgrada Muslimanka, a u zamjenu je dobila stan za koji, kako tvrdi, mora plaćati stanarinu. Umirovljenica se više puta žalila, a sada se odlučila i na mirni protest pred gradskom upravom.

Vanji je voda došla do grla pa je zbog toga odlučila pokazati onima iz Grada Splita. Naime, jučer se u sedam sati ujutro zavezala lancima za palmu ispred gradske uprave jer su joj iz Grada srušili kuću unutar koje je bio njezin stan, a u zamjenu je dobila stan za koji, kako je objasnila, mora plaćati najam. S cijelim slučajem su upoznati i iz Grada, piše dalmacijadanas.hr.

Iz Dalmacije danas su poslali upit i Gradu Splitu, a oni su iznijeli svoju stranu priče. Kažu kako je do slučaja došlo, ali i kako je obitelj Šimleša osim dodijeljenog zamjenskog stana tražila i novčanu naknadnu za oduzete nekretnine, što im je pravomoćno odbijeno od svih nadležnih institucija. U pismu su dodali i kako su otkupili stanarsko pravo 1995. godine pa se ne radi o stanu s mjesečnom stanarinom. Također, napisali su i kako je stajalište Vrhovnog suda RH da je obitelj Šimleša namirena dobivanjem zamjenskog stana kojeg su otkupili, jer se radi o stanu daleko veće kvadrature i kvalitete od oduzete nekretnine.

Ipak, iako je prijetila kako će ostati zavezana dokle god je potrebno, umirovljenica Vanja je jučer navečer odvezana, a s njom je bio i zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević. Kasnije je otišla u pratnji mlađeg muškarca.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap