Umirovljenica (72) primila beskućnika (70) u kuću, on ju na smrt pretukao

Josip Mihaljević
14. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Zbog ubojstva 72-godišnje umirovljenice sudi se postolaru Mili Milinkoviću. On je u siječnju prošle godine nesretnu ženu na smrt umlatio cjepanicom.

Foto: Pixabay

Početkom prošle godine u Zagorju 70-godišnji čovjek bez adrese Mile Milinković na smrt je pretukao 72-godišnju umirovljenicu, piše Jutarnji list. Dogodilo se to u ranijim jutarnjim satima 22. siječnja 2021. godine. Nesretnu ženu udarao je šakom i cjepanicom, a ona je preminula na mjestu događaja.

Milinkoviću se ovih dana sudi na Županijskom sudu u Zagrebu gdje su vještaci utvrdili da u vrijeme počinjenja bio smanjeno ubroji, ali ne bitno.

Na pitanje suca je li razumio optužnicu i smatra li se krivim odgovorio je:

“Jesam, razumio sam sve. I da, kriv sam. Žao mi je što je do toga došlo. Znam da je ružno. Najiskrenije mi je žao. Ja si u tom trenutku nisam mogao pomoći. Nisam bio svjestan. Ubio sam ju. Počinio sam ubojstvo. Kajem se zbog tog djela. Ni sam ne znam zašto sam to počinio. Od prvog dana sam priznao da sam počinio djelo”, kazao je okrivljenik.

Njegov odvjetnik zamolio je, zbog visoke dobi i ranije čiste kaznene evidencije smanjenu kaznu unatoč težini kaznenog djela.

Kriminalistima je bilo teško utvrditi njegov identitet jer je godinama bez prijavljenog prebivališta, boravišta i osobne iskaznice. Policijske snage su njegove otiske prstiju našli u dokumentu iz 1970. godine kada je u tadašnjem SUP-u dizao osobnu iskaznicu.

Od sedamdesetih boravio je na više zagrebačkih adresa, a do prije nekoliko godina živio je u kontejneru susjeda u Novoj Resi, u istoj ulici kao i njegova žrtva. Nakon potresa umirovljenica se zbog oštećenja preselila u vikendicu u Zagorje, a pozvala je i okrivljenika.

Kako u nastavku priče donosi Jutarnji list, nepravomoćno je osuđen na osam godina zatvora i oslobođen je plaćanja sudskih troškova. Kao olakotne okolnosti sud je u obzir uzeo priznanje djela, korektno držanje pred sudom, izraženo kajanje te njegovu raniju neosuđivanost, kao i činjenicu da je vještak utvrdio da je u trenutku počinjenja bio smanjeno ubrojiv.

 

Umirovljenica (72) primila beskućnika (70) u kuću, on ju na smrt pretukao
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap