Umirovljeni policajac iz Makarske: ‘Pronašao sam ukradenu bebu 1984. godine, a sada sam upoznao tu ženu’

Ana Kanazir
12. listopada 2022.
Novosti
A- A+

Mile Domazet je umirovljeni policajac i djed triju djevojčica iz Makarske koji se prisjetio jednog događaja koji mu je obilježio karijeru. Upravo taj događaj stalno iznova prepričava svojim unučicama, a značajna situacija se dogodila davne 1984. godine kada je slučajno pronašao i spasio ukradenu bebu. Želio bi upoznati tu sada već odraslu ženu.

Mile Domazet

Mile Domazet, | foto: Screenshot Facebook RTL Direkt

Zna samo da je živjela u splitskom Getu i da se prezivala Delić, a misli da je živjela na kućnom broju 10, dok se ne sjeća u kojoj je ulici živjela. Iako je prošlo skoro 40 godina, ovaj umirovljeni muškarac bi volio stupiti u kontakt sa sada odraslom ženom.

Tečaj €/kn: 7,53450

Pronašao ju je sasvim slučajno

– Bila je 1984.godina, i cijela je tadašnja država brujala o krađi bebe u Splitu koju sam ja, sasvim slučajno, pronašao i danas bih baš volio doći u kontakt s tom ženom. Jer ta je beba danas već žena, a ja ne znam zna li ona uopće da je bila ukradena, ispričao je Domazet za portal Makarska Danas.

Evo kako je sve izgledalo. Dobio je dojavu od dežurnog policajca da je ukradena beba od tri mjeseca u Splitu. Kolega mu je tada rekao da obrati pažnju i da javi ako nešto primijeti. Nakon manje od deset minuta, ovaj je umirovljeni policajac pronašao bebu. Vozio je motor nizbrdo pa je čuo plač bebe u gostionici i bez previše razmišljanja je ušao u nju i otišao prema kuhinji gdje se beba nalazila.

– Tamo sam ugledao ženu kako previja bebu na stolu od rostfraja, okruženu noževima iz kuhinje. Uznemirila se kad sam je pitao što radi, htjela me je potjerati s riječima da joj smetam. Odmah sam pretpostavio da je to ona, zvao sam kolege i rekao da me je izvrijeđala kao službenu osobu samo da imamo razlog da je privedemo. Sjeli smo u policijski auto, ja sam motor ostavio, i sjeo pored žene otraga jer me je bilo strah da ne bi naškodila bebi, otkrio je Domazet.

Žena je priznala krađu

Iduće su nazvali bolnicu i pedijatra i otkrila se istina, a žena je kasnije sve i priznala. Točnije, rekla je policiji kako je vrebala dulje vremena mamu s bebom i kako joj se čak i približila, financijski pomagala, a onda je iskoristila priliku kada joj je ta mama ostavila bebu u kolicima na čuvanje. Nije joj trebalo dugo da otme dijete i odveze se taksijem do Omiša da kupi stvari za dijete, a potom se vratila do Makarske. Htjela je s bebom otići u Livno gdje ju je čekao muškarac koji joj je obećao brak pod uvjetom da mu rodi dijete. S obzirom na to da svoju trudnoću nije mogla zadržati, odlučila je ukrasti dijete. Ipak, plan joj na svu sreću nije uspio.

– Ja sam stvarno imao ludu sreću da sam naišao na bebu doslovno pet ili 10 minuta nakon dojave dežurnog. Meni je to obilježilo karijeru. I jako bih volio stupiti u kontakt s tom danas ženom. Možda bih i nju zanimalo tko ju je našao i kako je bila ukradena, ako joj je to uopće rečeno, izjavio je Domazet za portal Makarska Danas.

Konačno su se i upoznali

Samo sat vremena nakon što se pojavio članak na internetu, ovaj je umirovljeni policajac upoznao traženu ženu koja se zove Branka. Čuli su se samo telefonski, a razgovor je bio vrlo emotivan. Kaže kako su oboje plakali, ali i kako je imala težak život. Dodao je i kako je znala da je bila oteta, ali nije znala toliko detalja. Kako bi se upoznali, ovoga puta kako spada, odlučili su da će se naći i uživo.

Umirovljeni policajac iz Makarske: ‘Pronašao sam ukradenu bebu 1984. godine, a sada sam upoznao tu ženu’
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap