Umirovljeni otac brani sina ministra: “Moj sin smeta određenim ljudima”

Josip Mihaljević
21. lipnja 2019.
Novosti
A- A+

Ministarska zvijezda protekla dva tjedna bio je ministar uprave Lovro Kušćević. Dvije nekretnine nisu upisane u katastar i vodile su se kao – pašnjak. Iako ih uredno iznajmljuje i to za 16.391 kunu tjedno, ministar u medijima poprilično ležerno komentira svoju situaciju. A sada mu je u pomoć priskočio i otac, inače umirovljenik s Nerežišća s otoka Brača.

Lovro Kuščević Snimak zaslona/Nova TV

Ministar Kušćević uredno je prijavio nekretnine u svoju imovinsku karticu, ali ne i u katastar. Posjeduje nekoliko nekretnina, a javnosti su protekla dva tjedna bile zanimljive dvije koje su se vodile kao pašnjaci. Jedan od tih pašnjaka iznajmljuje i to za 16.391 kunu tjedno, piše 24sata.hr. Posebice neugodno otkriće došlo je od Telegrama kada je ministar na jednoj parceli napravio štalu, da bi kasnije kao načelnik potpisao odluku u kojoj je izmijenio prostorni plan gdje piše da štale mogu postati kuće.

Kušćeviću je stoga u pomoć priskočio otac Nenad, umirovljenik s Brača:

“Moje životno iskustvo mi govori kako moj sin smeta određenim ljudima koji ga žele na svaki način kompromitirati, a u nedostatku ozbiljnih optužbi pokušavaju smisliti aferu tamo gdje je nema. To su mu radili i dok je bio načelnik, po istim ovim temama, ali evo Bogu hvala, nikada ga niti jedna pravosudna institucija nije osudila za kršenje zakona. Ako je počinio prekršaj biti će kažnjen, a to treba prepustiti prekršajnom sudu, a ne nikako linču medija i javnosti”, kazao je za 24sata.

“Bogu hvala, imam mnogo nekretnina”

I dok ministar medijima odgovara s izjavama poput “Bogu hvala, imam mnogo nekretnina, tko će to sve pratiti”, otac je odlučio u medijima pojasniti nekoliko stvari:

“Drago mi je da se netko napokon zainteresirao i nas pitao za imovinu, jer i sam sam čuo puno neistina. A prava je istina da smo mi velika obitelj, moja supruga i ja i naša četiri sina svi smo radili ili radimo, i privređujemo. Sve što imamo stekli smo svojim radom. Ma o kojoj to imovini mi pričamo, čovjek od 44 godine, fakultetski obrazovan, radi od studentskih dana, imao je privatnu tvrtku, tri mandata je odradio kao općinski načelnik, tri puta imenovan za ministra, njegova supruga je prije iznajmljivanja radila a sada pristojno zarađuje od turizma, dobila je u nasljedstvo stan u Splitu koji su prodali za vratiti kredit za gradnju kuće”, kazao je za 24sata.

 

Umirovljeni otac brani sina ministra: “Moj sin smeta određenim ljudima”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap