Umirovljeni “Mladi Jastreb” prijetio novinarima: “Baš me briga i za ovu j***nu državu i za vas”

mirovina.hr
28. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Mještani sela Prečno kraj Ivanić-Grada već godinama imaju probleme s umirovljenim brigadirom Brankom Borkovićem poznatijim pod nadimkom “Mladi Jastreb”. Kada je novinarska ekipa Provjerenog otišla provjeriti o čemu se radi, doživjeli su vulgarnost i prijetnje, a mještani se žale da Borkovićeve životinje nanose veliku štetu u selu.

Emisija ‘Provjereno’ Nove TV donosi priču o umirovljenom brigadiru Branku Borkoviću poznatom pod nadimkom ‘Mladi Jastreb’ zbog velikih problema koje njegove životinje izazivaju mještanima sela Prečno kraj Ivanić-Grada.

Kada su novinari otišli provjeriti priču, dočekao ih je Borković koji im je zaprijetio da će “razbiti i njih i kameru” i “neka to slobodno objave”.

Mještani ljuti, kažu da Borkovićevi psi ubijaju ovce po selu

Stanovnici Prečnog obratili su se novinarima s tvrdnjom da Borkovićeve životinje, psi i svinje, rade veliku štetu u selu. Posljednja je pokolj ovaca:

“Od Borkovića crni, tri komada. Kad su poklali ovce, kod mene su pili vodu, bili su žedni i otišli su doma”, kazao je jedan od stanovnika Prečnog.

Predsjednica mjesnog odbora Snježana Kovaček ispričala je kako je zatekla svoje ovce kako imaju rupu na sebi dok su Borkovićevi psi trčali za njom i lizali joj krv. Druga ovca je od posljedica ranjavanja iskrvarila i umrla, a i druge su bile izgrebane.

Drugi su podijelili priče kako Borkovićeve svinje godinama harače izvan farme, uništavaju i jedu sve po putu. Jedan je ispričao kako su mu one pojele 5, 6 tona kukuruza. Dobrosusjedskih odnosa nema, a prijave i inspekcije nisu urodile plodom.

“Jednostavno su rekli – pa znate, on je bio u ratu, on je ovo, ono… Dobro, ali daje li mu to pravo da sustavno maltretira to svoje selo u kojem je odrastao, živio?”, pita se Kovaček.

Borković prijetio novinarima

Navode mještana novinari su pokušali dobiti od samog Borkovića, ali je cijeli susret bio izrazito neugodan:

“Razbil vam bum kameru i vas, to slobodno objavite. Objavite kaj god hoćete, j**e mi se živo kaj budete objavljivali i vi i HTV, i Milanović i Plenković, i sva ta bagra. Baš me briga živo i za ovu j**nu državu i za vas i za vaše gazde i za svu tu bagru koja tu je**”, poručio je Borković novinarima Provjerenog.

Cijeli prilog i emisiju možete pogledati OVDJE.

Umirovljeni “Mladi Jastreb” prijetio novinarima: “Baš me briga i za ovu j***nu državu i za vas”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap