Umirovljena Zadranka propala kroz grobnu ploču pa sat vremena provela u grobu

Jasmina Grgurić
5. studenoga 2018.
Novosti
A- A+

Dragica Vukić doživjela je dva tjedna uoči Svih svetih jednu od najvećih noćnih mora. Prilikom odlaska na grob pokojnoga supruga, upala je u susjednu grobnicu na kojoj je pukla betonska ploča. Pod zemljom je provela sat vremena s ozljedama dozivajući pomoć.

Ilustracija Foto: Pixabay

Pomalo bizaran slučaj koji joj se dogodio 15. listopada, za Novi list ispričala je 71-godišnja Zadranka Dragica Vukić. Naime, tog se dana automobilom sama dovezla do groblja Belafuža gdje je prije pet mjeseci pokopala supruga s kojim je provela 40 godina. No, nije ni slutila da će ispod zemlje završiti i sama. Naime, pod nogama joj se doslovce urušila betonska ploča grobnice nepoznata vlasnika, nakon čega je upala u grob i iz njega ozlijeđena zvala u pomoć otprilike sat vremena.

Pri padu u jamu natukla tijelo

“Kad sam sve obavila na grobu, krenula sam par koraka unatrag prema susjednoj grobnici i stala kako bi se prekrstila pa krenula dalje. U tom sam trenutku samo osjetila nešto čudno pod nogama i začula pucketanje. Prije nego sam se uopće uspjela pomaknuti ispod mene se otvorila zemlja. Pukla je ploča koja zatvara grob i ja sam upala unutra, jecajući i brišući suze” – ispričala je svoju noćnu moru umirovljenica Dragica.

Pri padu, natukla je tijelo, a longetu s noge je tek ovih dana skinula. Kako i dalje mora bespomoćno mirovati, a živi sama, pomažu joj susjedi i nećakinja. Osim što ništa ne može sama, zbog ovog nemilog događaja ima i noćne more pa ne može zaspati, a kada i uspije, često se budi. Pred očima joj je neprestance crna rupa, a u nosnicama miris grobne zemlje.

Ipak, imala je malo i sreće, jer u grobnicu nije upala potpuno zato što se pri padu jednom nogom uspjela osloniti na komad odlomljena betona, a laktovima se pridržavala za rub otvora. Unatoč tomu, zemlja i šljunak zasuli su je, kako kaže, preko glave.

Pomoć slučajnih prolaznika

Srećom, na nju je oko 14 sati slučajno naišao jedan bračni par. Muškarac joj je prišao, a žena je otrčala po pomoć. Reklo bi se u pravom trenutku, jer je nesretna junakinja ove morbidne priče bila već poprilično iscrpljena od bolova, pridržavanja, ali i straha.

Ubrzo su došla i dva djelatnika groblja koja su je uspjela izvući, doveli su je u njihove prostorije te joj vodom isprali tijelo puno zemlje, a stigla je i Hitna pomoć. Zahvalna je svima, ali nezadovoljna je, ističe za Novi list, jer je nitko iz tvrtke Nasadi, nadležne za održavanje groblja, nije nazvao sve do neki dan.

Čitav slučaj odlučila je dati u medije kako bi potaknula odgovorne da brinu za sigurnost građana na groblju te da ne bi doživjeli istu sudbinu. Također, podnijet će i tužbu protiv odgovornih za naknadu štete zbog pada, a čeka je i parnica kada se utvrdi tko je kriv, vlasnik grobnice ili tvrtka Nasadi.

Umirovljena Zadranka propala kroz grobnu ploču pa sat vremena provela u grobu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap