‘Ukrao si mi djetinjstvo’: Djevojčica napisala potresno pismo djedu koji ju je seksualno zlostavljao

Milan Dalmacija
21. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Jedan je 73-godišnji Nijemac osuđen na sedam godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja svoje unuke. Činio je to dvije godine, kako su utvrdili vještaci, potpuno svjesno. Na sudu je pročitano i potresno pismo žrtve silovatelju.

zatvor

Foto: Unsplash

Zemaljski sud u Neubrandenburgu u njemačkoj saveznoj pokrajini Mecklenburg-Vorpommern osudio je 73-godišnjaka na sedam godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja unuke. Zločini su se dogodili između prosinca 2020. i listopada 2022. godine, kad se on doselio bliže svojoj obitelji. Djevojčica je u to vrijeme imala između 11 i 13 godina, prenosi Fenix Magazin.

Svoju unuku umirovljenik je zlostavljao u kući njezine obitelji, ali i u vlastitoj kući. Rekao joj je da nikome ništa ne govori, jer bi mogao završiti u zatvoru. U gnjusnom činu ga je na kraju ulovila vlastita kćer kad se jednom ranije vratila kući s posla.

– Ukrao si mi djetinjstvo i vjerojatno će me to pratiti do kraja života. Nije me briga što će biti s tobom, nisi više dio mog života. Nemoj se opravdavati. Nikad se više nećeš čuti sa mnom, piše djevojčica, između ostalog, u dramatičnom pismu kojeg je na suđenju pročitala odvjetnica Martina Meinke.

Srećom, djevojčica nije morala svjedočiti, jer je djed priznao krivnju. Sud je izvijestio kako je upitno hoće li on izdržati zatvorsku kaznu do kraja, jer su primijetili da teško hoda, a vještak je utvrdio i pojavu demencije. No, kazna je stigla nakon mišljenja psihologa, koji je utvrdio da je 73-godišnjak u trenutku zločina znao što čini.

Copy link
Powered by Social Snap