Nije mu prvi put: 72-godišnjak osuđen na 18 godina zatvora zbog spolnog zlostavljanja štićenika doma

Milan Dalmacija
12. rujna 2023.
Novosti
A- A+

Umirovljenik je već nekoliko puta osuđen zbog zlostavljanja maloljetnika, bludničenja i nametljivog ponašanja. Trenutno već izdržava kaznu od 14 godina zatvora zbog sličnog nedjela.

lisice

Foto: Unsplash

Na 18 godina zatvora zbog pet kaznenih djela spolnog iskorištavanja maloljetnika osuđen je 72-godišnji muškarac. Presudu je donio Županijski sud u Zagrebu, a riječ je o jedinstvenoj zatvorskoj kazni. Naime, za četiri kaznena djela spolne zloupotrebe djeteta osuđen je s po šest godina zatvora, a dvije godine je dobio zbog iskorištavanja djeteta za pornografiju, prenosi Index.hr.

Zlostavljanje se dogodilo 2019. godine, kad je žrtva imala 13 godina. Zlostavljač je žrtvi, inače štićeniku jednog doma za djecu, davao cigarete ili novac kako bi ga namamio.

Sedamdesetdvogodišnjak je zapravo recidivist. U razdoblju od 2007. do 2014. godine u nekoliko je navrata osuđen zbog silovanja maloljetnika, bludničenja i nametljivog ponašanja. Trenutno izdržava kaznu od 14 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dvoje djece.

Godine 2000. zbog silovanja maloljetnika na tri godine i tri mjeseca zatvora osudio ga je i sud u Njemačkoj. Presuda koju je donio Županijski sud u Zagrebu je nepravomoćna, što znači da umirovljenik ima pravo žalbe.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap