Uhićeni vlasnici doma u Zagorju u kojem je izgorjelo šestero starijih

Josip Mihaljević
4. veljače 2020.
Novosti
A- A+

Danas ujutro uhićeni su vlasnici doma za starije i nemoćne “Zelena oaza” u Andraševcu u kojem je ovog siječnja u požaru izgorjelo šestero štićenika.

požar zagorje

Foto: Youtube screenshot

Iz Policijske uprave krapinsko-zagorske kažu da su uhićene dvije osobe starosti 48 i 51 godina zbog sumnje u počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a u svezi kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, piše Zagorje.com.

Prošloga mjeseca u subotu dogodio se veliki požar u domu za starije i nemoćne “Zelena oaza” u kojem je izgorjelo šest nepokretnih starijih ljudi. Oni su bili smješteni u preuređenoj štali pored većeg objekta, a dom je na toj adresi operirao bez dozvole za rad. Također, otkrilo se da je dom skrbio o daleko većem broju korisnika od dozvoljenog.

Nekoliko dana nakon tragedije Andraševac su posjetile i brojne inspekcije, koje su utvrdile brojne nepravilnosti. Osim što vlasnici nisu postupali u skladu s propisima zaštite na radu, inspekcija je utvrdila da zaposlenike nisu na vrijeme odjavljivali zaposlenike s obveznog zdravstvenog osiguranja, a građevinska inspekcija je potvrdila da se objekt u kojem su bili smješteni nepokretni starci koristio protivno namjeni.

Državni inspektorat je zbog svega toga prije dva tjedna podnio kaznenu prijavu zbog sumnje da su vlasnici doveli u opasnost živote i imovinu općeopasnom radnjom i sredstvom.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap