Udruga invalida rada poziva na besplatni koncert u sjećanje na Zlatka Bočkala

Jasmina Grgurić Zanze
9. travnja 2024.
Novosti
A- A+

Koncert ‘Sedam suza za Zlatka Bočkala’ bit će održan 11. travnja u četvrtak u Centru za kulturu Trešnjevka. Zagrebačka Udruga invalida rada poziva sve na dođu na ovo besplatno glazbeno događanje koje već tradicionalno organiziraju u sjećanje na pokojnog predsjednika koji se zalagao za bolji položaj osoba s invaliditetom. Hrvatska ima više od 657.000 registriranih osoba s invaliditetom pa je i ovo događanje prilika da osvijestimo njihov položaj u društvu.

Foto: UIR Zagreb

Foto: UIR Zagreb

Zagrebačka Udruga invalida rada poziva građane na koncert amaterskih pjevačkih zborova ‘Sedam suza za Zlatka Bočkala’ pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Hrvatskog društva skladatelja. Događaj u sjećanje na pokojnog predsjednika Zlatka Bočkala organiziraju u četvrtak, 11. travnja u Centru za kulturu Trešnjevka u 17 sati. Ulaz će biti besplatan za sve zainteresirane građane.

Nastupi pjevačkih amaterskih sastava

Nacionalni dan invalida rada 21. ožujka: 'Svatko od nas može postati osoba s invaliditetom'

Ove će godine nastupiti nekoliko pjevačkih amaterskih sastava; Pjevački zbor UIR Zagreba, Kulturno umjetničko društvo ‘Vrapčanci’, Zavičajno društvo ‘Sinac’, Harmonikaški orkestar HGGD ‘Sloga’ Zagreb i Udruga umirovljenika općine Stupnik – Pjevačka sekcija ‘Stupnička srca’. Moderatorica događaja bit će Ana Tomašković, urednica i voditeljica emisije HRT-a ‘Normalan život’ i dugogodišnja suradnica UIR Zagreba.

Profesor psihologije Zlatko Bočkal bio je dugogodišnji član, zatim dopredsjednik, a potom i predsjednik UIR Zagreba. Krasila ga je visoka razina strpljivosti, tolerancije, empatije i razumijevanja. Zbog ljubavi koju je gajio prema glazbi, članovi, zaposlenici i volonteri UIR Zagreba svake godine u sjećanje na njega organiziraju glazbeni koncert.

Vorkapić: ‘Bočkalu ćemo uvijek biti zahvalni’

– Zlatko Bočkal je svojim djelovanjem ostavio neizbrisiv trag u razvoju UIR Zagreba. Bio je osoba kojoj su se članovi, volonteri i zaposlenici obraćali s povjerenjem, a mnogi su od njega tražili savjete koje je on rado davao. Kao predsjednik neumorno je radio na poboljšanju statusa osoba s invaliditetom u društvu i poboljšanju kvalitete njihovih života i zbog toga ćemo mu uvijek biti zahvalni, kaže predsjednica UIR Zagreba, Nada Vorkapić.

Hrvatska ima 657.791 registriranih osoba s invaliditetom, odnosno 17 % ukupnog stanovništva, prema zadnjem Izvješću o osobama s invaliditetom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo iz rujna 2023. godine. Njih 116.979 bilo je registrirano u Gradu Zagrebu, a 44.313 na području Zagrebačke županije. Zagrebačka udruga invalida rada je 31. ožujka 2024. godine imala 6.386 članova, odnosno 3,96 % ukupnog broja osoba s invaliditetom na području Zagreba i Zagebačke županije.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap