Udomitelj pipao 81-godišnju korisnicu. Osuđen na uvjetnu kaznu!

Jasmina Grgurić
13. lipnja 2019.
Novosti
A- A+

Na kaznu zatvora od godinu dana, s trogodišnjim rokom kušnje, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nepravomoćno je osuđen 62-godišnji suprug jedne udomiteljice starijih osoba. Razlog? Bludničenje nad 81-godišnjom umirovljenicom za koju je skrbio s obitelji.

Foto: Pexels

Supruga udomiteljice starijih osoba optužnica je teretila da je u tri navrata, od listopada do studenog 2016. godine, u obiteljskoj kući na velikogoričkom području štićenicu hvatao za grudi, ulazio joj u sobu, piše Jutarnji list. Takav čin okarakteriziran je kaznenim djelom bludničenja.

Umirovljenica je u njihovoj kući provela četiri mjeseca. Optuženi joj je, dok je sjedila na krevetu, ušao u sobu i čučnuo ispred nje.

Prilazio joj i dirao grudi

“Rekao je da bi mi malo popipao grudi. Dirao me i govorio mi kako su uvijek lijepe. Odmaknula sam mu ruke i rekla da prestane pa je izašao van. Mjesec dana kasnije, iza Svih svetih, kada sam iz WC-a izašla na hodnik, ponovno mi je prišao i objema rukama me primio preko spavaćice za grudi, rekavši da su mi grudi najljepše ujutro. Odgurnula sam ga i ponovila da me ne dira. I treći put me dirao, dok sam ležala u sobi na krevetu. Uhvatio me za grudi preko odjeće, a onda i za međunožje” – posvjedočila je štićenica na sudu.

Zaprijetila mu je da će napustiti dom pa joj je obećao da to više neće činiti. Povjerila se potom i unuku koji tomu isprva nije pridavao važnost. Na krštenju praunuka rekla mu je da ju je “udomitelj dragao po ramenima i govorio joj da je lijepa i draga baka.” Kada je unuk došao platiti dom, u suzama mu je ponovila da ju je “pipkao po grudima svaki put kad je uhvatio priliku.”

Osuđeni se branio tako što je rekao da kada bi mu već takva želja i došla, da bi si našao mlađe žene. Kaže da gospođu koja ga je optužila nikada nije dodirnuo, a nije ju, kako navodi, baš ni viđao jer je išao na posao prije nego li bi ona ujutro ustala.

Prigovorio joj za neurednost i stavio ruku na rame

Suprug udomiteljice smatra da iza svega stoji osveta, jer joj je jednom prigovorio za neurednost. Ipak, priznao je da je znao s njom razgovarati kada mu se činilo da je tužna ili loše volje. Tvrdi i da joj nikada nije ulazio u sobu te da je od supruge tražio da joj da neki lakši posao, poput čišćenja graha, kako bi se zabavila.

guranje
[VIDEO] Gospođa u domu za starije htjela uzeti još jedan jogurt, zaposlenica ju gurnula na pod

“Jedino joj se mogu ispričati što sam joj nehotice, bez loše namjere, stavio ruku na rame. Znam i da je čovjek koji je isto bio u udomljenju, bio prema njoj bezobrazan. Upozorio sam ga, no i ja sam jednom prema njoj bio bezobrazan jer je ostavila WC pun fekalija” – zaključio je J.L.

Udomiteljica je svjedočila u suprugovu korist tvrdeći da je bivša štićenica bila oduševljena njihovim ponašanjem i da joj se nikada nije žalila na muža.

Udomitelj pipao 81-godišnju korisnicu. Osuđen na uvjetnu kaznu!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap