U Zagrebu sinoć ukradena skupocjena ogrlica starijoj ženskoj osobi u pokretu

Ana Kanazir
2. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Sinoć, 1. rujna, u Ulici Donje Svetice dogodile su se dvije krađe, jedna za drugom. Dok je prva žrtva bila mlađa ženska osoba od 33 godine, druga žrtva je starija žena od 65 godina. U oba slučaja su ukradene ogrlice koje su žrtve imale oko vrata, a materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Ilustracija: Pexels

U nizu krađa starijih osoba koje su sve češće u posljednje vrijeme, a o kojima smo pisali, dogodila se još jedna nova i to ona u pokretu, uporabom tjelesne snage počinitelja. Prva krađa se dogodila u 19:15 sati, dok je druga bila odmah iza nje, točnije pet minuta kasnije. Poznata je jedino materijalna šteta ukradenog nakita.

Kako izgleda krađa u pokretu?

Krađe u pokretu se odigravaju vrlo brzo, a najčešće im pogoduju situacije u kojima se žrtva nalazi. Odnosno, žrtva često šeće sama praznim ulicama, po mraku, a nerijetko se radi o starijim osoba. Ovdje počinitelj vidi svoju priliku. Predmet ove krađe mogu biti ogrlice, narukvice, torbice ili druge skupocjene stvari koje je kradljivac uočio. Najčešće se radi o krađi koja se odvija jako brzo i primjenjuje se sila, ali bez borbe, a počinitelj potom počne bježati.

prijevara
Prevare su sve češće, a ni krađe nisu rijetkost: tri prevare, lažni policajci, jedna krađa i jedan ozlijeđen policajac

Kako se zaštiti od krađe u pokretu?

Iz Policijske uprave zagrebačke su izdali upozorenja kako se ova krađa može izbjeći:

  • Nemojte sami ići praznim ulicama u kasnim satima
  • Probajte uvijek hodati blizu drugih ljudi
  • Razmislite jeste li možda meta napadača
  • Ako do pljačke dođe, probajte zapamtiti što više detalja o počinitelju
Popularno
Copy link
Powered by Social Snap