U ponedjeljak prvi korisnici dolaze u Dom za starije Labin

Ana Kanazir
24. ožujka 2024.
Novosti
A- A+

Dom za starije Labin je velika investicija u ovom gradu, a čekao se dugo vremena. On je potpuno opremljen, dobio je licencu za obavljanje socijalnih usluga, a u ponedjeljak prvi korisnici ulaze u Dom. Ovime se pohvalio i gradonačelnik Valter Glavičić na svojoj Facebook stranici.

Dom za starije osobe Labin | dom-labin.hr

Dom za starije osobe Labin | dom-labin.hr

Dom za starije osobe Labin se čekao deset godina, a sada će konačno primiti prve korisnike. Iako je prvotni datum dolaska korisnika trebao biti u veljači, ovaj datum se pomaknuo pa će tako u ponedjeljak Dom i zaživjeti.

Foto: Dom za starije osobe Labin
U ovom gradskom domu za starije cijena smještaja je od 1.300 do 3.000 eura

Gradnja Doma za starije Labin je krenula prije tri godine, a u ponedjeljak će se useliti prvi korisnici. Ovo je moguće jer je Dom za starije dobio licencu za obavljanje socijalnih usluga smještaja, cjelodnevnog boravka i usluge pomoći u kući. Rješenje se izdaje na rok od tri godine od dana njegove izvršnosti. Kao što smo pisali ovdje, najjeftiniji smještaj za umirovljenike iznosi 1.300 eura u dvokrevetnoj sobi pa sve do 3.000 eura za apartman. Grad sufinancira iznos svojim građanima ovisno o visini mirovine, a interesa za smještajem, kažu, ne nedostaje.

Koliko je ovo važna vijest govori i to da se ovime pohvalio gradonačelnik Labina na svojoj Facebook stranici. Uz status, priložio je i dokument rješenja o ispunjavanju mjerila za pružanje socijalne usluge smještaja, cjelodnevnog boravka i usluge pomoći u kući.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap