U Opatiji održana Olimpijada umirovljenika: Sudjelovalo je 130 osoba, a bilo je sporta i zabave

Ana Kanazir
13. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

U Opatiji je održana 16. Olimpijada umirovljenika koju je organiziralo KŠR Gorovo i Gradsko društvo Crvenog križa Opatija. Na Olimpijadi je sudjelovalo 130 umirovljenika iz različitih udruga s područja Primorsko-goranske županije, ali i iz tri doma za starije osobe. Umirovljenici su sudjelovali u boćanju, nordijskom hodanju, košarci, pikadu, ali i u različitim poligonima.

Umirovljenici vježbaju u sklopu Olimpijade umirovljenika

Olimpijada umirovljenika u Opatiji | Foto: Grad Opatija

Olimpijada umirovljenika se održala u Opatiji već 16. puta, a njome se pokazuje da se i treća životna dob može dobro zabaviti i aktivirati u raznim sportovima ili aktivnostima. Sve se održalo pod pokroviteljstvom Grada Opatije, Hrvatskog olimpijskog odbora i Saveza sportske rekreacije ‘Sport za sve’.

Muškarac na štulama
U Varaždinskoj županiji održane Seoske igre starih sportova kojima se već 37 godina čuva tradicija

Pod motom ‘Uz vježbanje do bolje kvalitete života’ održana je 16. Olimpijada umirovljenika u Opatiji, ispred Sportske dvorane ‘Marino Cvetković’. Odaziv je bio velik pa je na ovogodišnjoj Olimpijadi sudjelovalo 130 osoba iz raznih udruga, ali i iz tri doma za starije osobe.

– Sve sportske aktivnosti, osim boćanja, nisu natjecateljske prirode, već je njihov cilj druženje i zabava te očuvanje zdravlja. Sudionici Olimpijade okušali su se i u nordijskom hodanju, košarci, pikadu i na poligonima spretnosti, napisano je na Facebook stranici Grada Opatije.

Osim sporta, poput boćanja, nordijskog hodanja, košarke, pikada i poligona spretnosti, cijeli događaj je upotpunio i DJ Vedran koji je ujedno i moderirao program i umirovljenike obasipao korisnim informacijama, piše novilist.hr.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap