U mirovinu s pouzdanim partnerom: HRMOD građanima isplaćuje mirovine iz drugog i trećeg stupa

Sponzorirani članak
19. listopada 2021.
Novosti
A- A+

Odlazak u mirovinu često uzimamo zdravo za gotovo i čekamo da se dogodi taj trenutak kada je vrijeme da se povučemo s radne scene i počnemo uživati u zlatnim godinama. No, razmišljamo li o svojoj mirovini na vrijeme? Odakle krenuti? Kolika će mi mirovina uopće biti?

HRMOD

Uz pouzdanog partnera kao što je HRMOD odlazak u mirovinu je jednostavan | Foto: PR

Scenarij je sasvim uobičajen za današnjicu: radimo, 15% naših bruto primanja izdvaja se u prvi mirovinski stup, 5% u drugi stup, a neki od nas i sami dobrovoljno uplaćuju u treći stup kako bismo osigurali što veća primanja u mirovini. Mirovina je vrijeme kada bismo se konačno mogli opustiti, uživati u životu, brinuti o zdravlju… Svi mi, koji smo danas aktivni sudionici tržišta rada zapravo imamo čitav niz mogućnosti kako možemo štedjeti sukladno našim trenutačnim mogućnostima i osigurati si što kvalitetniji životni standard u godinama koje nam dolaze – uz sport, hobije, putovanja, druženja, učenje stranog jezika… Zašto ne biste to bili upravo vi?

U trenutku odlaska u mirovinu potrebno je odabrati pouzdanog partnera za isplatu sredstava koje smo uštedjeli kako u drugom obveznom stupu tako i u trećem dobrovoljnom. I tu sad treba pametno birati, proučiti sve izračune, odvagati sve opcije, zatražiti informacije… Sad već pomalo zvuči komplicirano, zar ne?

Uz pouzdanog partnera odlazak u mirovinu je jednostavan

Od početka ove godine na tržištu isplate mirovina nalazi se i Hrvatsko mirovinsko osiguravajuće društvo d.d. (HRMOD) koje je osnovao Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO). Primarna zadaća HRMOD-a je isplata mirovina iz drugog i trećeg stupa, što vam omogućava jednostavno ugovaranje isplate obvezne i dobrovoljne mirovine – sve na jednom mjestu. U HRMOD-u možete dobiti potpune informacije o koracima na putu do vaše mirovine, kao i sve informacije o vrstama i oblicima isplate mirovina iz drugog i trećeg stupa te informativne izračune, što će svakom budućem umirovljeniku omogućiti miran odlazak u zasluženu mirovinu.

novac
Šefica HRMOD-a: "Mirovine iz II. stupa su garantirane bez obzira na stanje na financijskom tržištu"

Mirovina u sigurnim rukama

Odabirom HRMOD-a ugovarate redovitu i sigurnu mjesečnu mirovinu. Kada je riječ o isplati mirovine iz drugog stupa, ona je doživotna, a postoji mogućnost ugovaranja nasljeđivanja, kao i jednokratne isplate od 15%. Kada se radi o isplati mirovine iz trećeg stupa, i tu ste u win-win situaciji. Osim privremenih isplata mirovine, tu su i doživotne isplate čijim odabirom „podebljavate“ svoja mirovinska primanja. Isplatu mirovine možete ugovoriti neovisno o visini iznosa ušteđenih sredstava, postoji mogućnost jednokratne isplate do 30%, a mirovinu možete ostaviti u naslijeđe svojim najmilijima.

Isto tako je iznimno važno znati da je početni ugovoreni iznos vaše mirovine u HRMOD-u zajamčen i nikako ne može biti manji od ugovorenog. Mirovina iz drugog stupa usklađuje se dva puta godišnje, a vaša sredstva se i dalje ulažu na tržištu kapitala.

Sve informacije na jednom mjestu

U razgovoru s predstavnicima HRMOD-a dobit ćete sve relevantne informacije i izračune temeljem kojih možete donijeti za sebe najpovoljniju odluku. Sad kad znate pravu adresu na koju se možete obratiti kada je u pitanju vaša sigurna mirovina, možete odahnuti i u miru planirati posjete hrvatskim otocima ili otkrivanje ljepota unutrašnjosti Hrvatske.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap