U jednom gradu Zagrebačke županije u kolovozu kreće gradnja najmodernijeg Centra za starije osobe

Ana Kanazir
17. travnja 2024.
Novosti
A- A+

Izgradnja centara za starije osobe diljem Hrvatske najavljena je još u listopadu prošle godine. Neki su se već krenuli graditi, dok se neki tek najavljuju. Tako je otkriveno kako će Centar za starije u Velikoj Gorici krenuti s gradnjom u kolovozu, dok bi u lipnju 2026. godine on trebao biti u potpunosti izgrađen i opremljen. Ovaj će Centar, prema najavama, biti najmoderniji u našoj zemlji.

kolaž fotografija osoba na konferenciji, natpis Centar za starije osobe i fotografija kako bi Centar trebao izgledati

Centar za starije Velika Gorica | Foto: Grad Velika Gorica

Centar za starije osobe u Velikoj Gorici bi se trebao krenuti graditi početkom kolovoza, a prostirat će se na nešto manje od šest tisuća kvadrata. Centar će biti smješten na zemljištu pored Poduzetničkog inkubatora i bit će vrlo moderan.

Ženska mlađa osoba drži ruku na ruci starijeg muškarca koji u istoj ruci ima lopticu
Centri za starije osobe: Gradit će se diljem Hrvatske, a otkrivamo detalje za svih 18 lokacija

Kao što smo već pisali u ovom tekstu, najavljena je gradnja 18 centara za starije osobe, a onaj u Velikoj Gorici je samo jedan od njih. Ovaj Centar bi s gradnjom trebao krenuti uskoro, u kolovozu, dok se predviđa da će biti izgrađen i opremljen u lipnju iduće godine. Posebnost Centra je ta što će sugrađani zlatne dobi u Centru moći obaviti primarne preglede i terapije, organizirati druženja, sudjelovati u radionicama i ostalim aktivnostima koje će se pružati.

Poznato je kako će ova ustanova moći primiti 503 izvaninstitucionalne osobe, dok će nuditi smještaj za 102 osobe, a prednost upisa će imati lokalno stanovništvo, kako je objasnio gradonačelnik Krešimir Ačkar na prvoj u nizu konferencija o izgradnji navedenog Centra.

– Ovo je početna konferencija izgradnje Centra za starije osobe u Velikoj Gorici, dobar dio posla je odrađen, pripremna dokumentacija, ishođena je građevinska dozvola koja je i bila preduvjet za dobivanje sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. U tijeku je priprema dokumentacije za javnu nabavu, očekujemo da ćemo u iduća tri mjeseca sklopiti ugovor s najboljim ponuditeljem i da će početkom kolovoza početi radovi izgradnje objekta, objasnio je Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarski razvoj, poljoprivredu i fondove Europske unije.

Copy link
Powered by Social Snap