U Istri se krajem godine otvara Dom za starije, evo u kojoj su fazi radovi

Ana Kanazir
6. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Dom za starije u Labinu gradi se na području naselja Kature, a sve je bliže otvorenju. Trenutno se planira uređenje okućnice koje bi trebalo završiti 15. svibnja. Nakon toga na red dolazi opremanje doma, zapošljavanje stručnog kadra, a krajem godine se očekuje ulazak korisnika u dom.

Zgrada novog Doma za starije u Labinu

Dom za starije u Labinu | foto: Grad Labin

Izgradnja doma je vrijedna 40 milijuna kuna koju sufinancira Grad Labin i Istarska županija. Osim standardne brige o umirovljenicima, dom će pružati i brigu o onima oboljelim od Alzheimerove bolesti.

Sve je bliže dan kada će svoja vrata otvoriti Dom za starije u Labinu. Nedavno je elektroničkom oglasniku javne nabave Grad Labin pokrenuo i postupak nabave za radove na hortikulturnom uređenju parcele Doma, koji bi trebali početi odmah nakon građevinskih radova. Planirani rok za uređenje je 15. svibnja.

– Ustanova je osnovana, spremaju se potrebni akti te će nakon uspostave uprave i odabira ravnatelja započeti i ono što naši građani očekuju i što nas stalno pitaju. Radi se o procesu upisa u Dom, cijenama i slično. Sve to definirat će nova uprava Doma za starije osobe Labin kroz naredni period. Krajem godine zasigurno ćemo imati prve korisnike u jednoj od zasigurno najljepših ustanova ovog tipa u državi, otkrio je gradonačelnik Labina, Valter Glavičić.

Zgrada novog Doma za starije u Labinu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap