U iščekivanju Vladinih pomoći: Čak 60 posto umirovljenika ne očekuje ništa!

Jasmina Grgurić Zanze
15. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Pretjerani skepticizam ili realnost? Hrvatski umirovljenici izgubili su nadu, barem ako je tako suditi prema rezultatima Mirovina.hr ankete o Vladinom paketu pomoći koji bi trebao zaštiti građane od poskupljenja. Pitali smo umirovljenike što očekuju od mjera, a gotovo 60 posto od oko 2.500 ispitanih odgovorilo je da –  ne očekuju ništa.

novac

Foto: Unsplash

Vlada bi u narednim danima trebala predstaviti najavljeni paket pomoći kojim će ublažiti udar poskupljenja na građane. Mjere će, kako je najavio premijer, obuhvatiti i umirovljenike kao ugroženu kategoriju. Njih smo u anketi portala pitali što očekuju od državnih mjera, a odgovori nimalo nisu optimistični.

[ANKETA] Umirovljenici, što očekujete od Vladinih mjera pomoći?

Više od 2.500 ispitanika sudjelovalo je u anketi. Njih više od 1.500, što je gotovo 60 posto, kažu da ne očekuju ništa od Vladinih mjera pomoći, kao što nisu ni dosad. Dodatnih 13 posto kaže da ne zna što očekivati, jer najvjerojatnije od svega toga neće biti ništa. Oko 12 posto pak smatra da što god država ponudi da će biti bolje nego ništa. Oko 10 posto očekuje da će im država pokriti barem 500 kuna mjesečnih troškova, dok samo 6,5 posto očekuje neki kompletniji paket pomoći u vidu vaučera, manjeg PDV-a, zamrzavanja cijena i ostalih mjera.

Podsjetimo, premijer je prošlog tjedna kazao da će pomoći obuhvatiti porezna rasterećenja, socijalne transfere, a istaknuo je da će i državna tvrtka HEP igrati ulogu u poskupljenju struje.

Plenković tvrdi kako je riječ o izdašnim, snažnim mjerama koje će maksimalno zaštiti najugroženije, kao i troškove kućanstava od 1. travnja. Sredinom ovoga tjedna Vlada je obećala predstaviti konkretne mjere za ugrožene građane te među njima i umirovljenike.

Rezultati ankete/Mirovina.hr

U iščekivanju Vladinih pomoći: Čak 60 posto umirovljenika ne očekuje ništa!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap