Neugodno putovanje: U bus pun umirovljenika umalo ušle dvije osobe zaražene covidom-19

Milan Dalmacija
29. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Umirovljenici iz Osijeka koji su boravili na liječenju u Crikvenici nisu imali ugodan povratak kući. S njima su trebale ići i dvije osobe zaražene koronavirusom. Zbog toga su se pobunili, a intervenirala je i policija.

cjepko covid bus

Foto: Cijepljenje u covid busu | Press

Grupa umirovljenika iz Osijeka boravila je 10 dana u crikveničkoj Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju. Pri povratku kući doživjeli su neugodnost zbog koje su se odlučili obratiti medijima. Naime, putnici i vozač autobusa su se pobunili, pa čak i pozvali policiju, jer su s njima trebale putovati i dvije osobe zaražene koronavirusom.

24,99 kn
3,32 €
Provjerite ponudu
24,99 kn
3,32 €
prije:
37,99 kn
5,04 €
Provjerite i uštedite

Zewa toaletni papir

Aqua tube, razne vrste, 10 rola
25,99 kn
3,45 €
prije:
39,99 kn
5,31 €
Provjerite i uštedite
29,99 kn
3,98 €
prije:
42,99 kn
5,71 €
Provjerite i uštedite

Podravka grah

Crveni, smeđi ili bijeli
6,49 kn
0,86 €
prije:
9,99 kn
1,33 €
Provjerite i uštedite
penzic cjepivo
Ako imate preko 60 godina: Ovo su nove preporuke HZJZ-a za drugo docjepljivanje protiv covida-19

– Molim Vas da dođete zaustaviti ovo širenje virusa koje će se dogoditi ako te osobe budu išle s nama za Osijek iz Crikvenice u autobusu, zavapio je prošle subote jedan od umirovljenika koji se obratio redakciji Dnevnik.hr-a.

Nakon dolaska policije svi su testirani, a uzorci dvoje putnika su zaista bili pozitivni. Oni su, prema tvrdnjama policije, smješteni u Specijalnoj bolnici, dok je grupa umirovljenika krenula autobusom kući. Iz bolnice su također poručili da nitko zaražen neće sjesti u autobus.

Voditeljica puta, Marija Sužnjević, potvrdila je da su oboljele osobe prije puta odradila izolaciju u trajanju od sedam dana, dodajući da se prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo smatra da takvi ljudi nisu zarazni.

– Oni nisu izlazili svih sedam dana, hranu su im donosili u sobu, poručila je Sužnjević i dodala da je buru nepotrebno podigla jedna osoba iz grupe te da ionako nitko pozitivan na koronavirus ne bi mogao u autobus.

Neugodno putovanje: U bus pun umirovljenika umalo ušle dvije osobe zaražene covidom-19
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap