U 59. godini: Preminuo bivši dugogodišnji gradonačelnik Gospića i ličko-senjski župan Milan Kolić

Milan Dalmacija
5. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

U 59. godini života preminuo je bivši dugogodišnji gradonačelnik Gospića i ličko-senjski župan Milan Kolić. Osim uspješne političke karijere, bio je odlikovani pripadnik 9. gardijske brigade ‘Vukovi’. Iza njega su ostali supruga i troje djece.

Milan Kolić | Foto: Facebook/Udruga ratnih veterana 9. GBR “Vukovi”

Bivši gradonačelnik Gospića u četiri mandata i bivši ličko-senjski župan, Milan Kolić preminuo je u 59. godini života, javlja portal Lika online.

Kolić je rođen 25. ožujka 1964. godine u Gospiću, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Potom je preselio u Rijeku gdje je završio stručni studij za nastavnika elektrotehničke struke.

Za svoje zasluge u Domovinskom ratu, a bio je najprije dobrovoljac u sastavu MUP-a RH, a potom i pripadnik 9. gardijske brigade “Vukovi”, dobio je više odlikovanja. Nakon rata angažirao se u politici. Kao kandidat HDZ-a na lokalnim izborima 1997., 2001., 2005. i 2009. godine izabran je za gospićkog gradonačelnika. S te je dužnosti 2013., također voljom birača postao ličko-senjski župan. Iza Milana Kolića ostali su supruga i troje djece.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap