U 116. godini preminula Bessie Hendricks: Ona je bila najstarija stanovnica Amerike

Milan Dalmacija
8. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Najstarija osoba u Sjedinjenim Američkim Državama, Bessie Hendricks preminula je proteklog utorka u 116. godini. Iza nje je ostalo troje djece, 14 unučadi i 26 praunučadi.

Preminula Bessie Hendricks, najstarija Amerikanka | Foto: Screenshot: YouTube/BYU Universe

Žena za koju se vjerovalo da je najstarija osoba u Sjedinjenim Američkim Državama preminula je u utorak u 116. godini. Prema podacima s osmrtnice, Bessie Hendricks rođena je 7. studenog 1907. Prema Gerontološkoj istraživačkoj grupi, ona je do svoje smrti bila najstarija Amerikanka.

Radila je kao učiteljica sve do 1930. godine, kad se udala za Paula Hendricksa s kojim je bila u braku sve do 1995. kad je on preminuo, piše CNN. Do 102. godine živjela je u vlastitom domu, a potom je prebačena u dom za starije osobe u Lake Cityju u saveznoj državi Iowa. Dvoje od njezinih petero djece je umrlo prije nje, a zanimljivo je da je imala 14 unučadi i 26 praunučadi.

Prema podacima Gerontološke istraživačke grupe, najstarija osoba u SAD-u je sad 114-godišnja Edie Ceccarelli iz Kalifornije. Najstarija osoba na svijetu je, pak, Lucile Randon iz Francuske, koja bi u veljači trebala navršiti 119 godina.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap