Trud umirovljenika prepoznali u školi: MUH iz Čaglina dobitnik godišnje nagrade Volonterskog centra Osijek

Milan Dalmacija
10. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Ogranak Matice umirovljenika Hrvatske iz Čaglina dobio je godišnju nagradu Volonterskog centra Osijek. Njihov trud u zajednici prepoznali su u čaglinskoj Osnovnoj školi Stjepan Radić te ih prijavili za nagradu.

MUH Čaglin je na prijelog tamošnje OŠ Stjepana Radića dobio godišnju nagradu Volonterskog centra Osijek | Foto: Facebook/OŠ Stjepan Radić Čaglin

Povodom Međunarodnog dana volontera, 17. godinu zaredom Volonterski centar Osijek podijelio je prigodne godišnje nagrade za najbolje volontere. Ove godine nagradu je, između ostalih, dobio ogranak Matice umirovljenika Hrvatske iz slavonskog mjesta Čaglina. Time su prepoznati napori čaglinskih umirovljenika u zajednici, no još važnije od svega, njihov su trud prepoznali u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Čaglinu te ih nominirali za nagradu.

Ženska mlađa osoba drži ruku na ruci starijeg muškarca koji u istoj ruci ima lopticu
Međunarodni dan volontera: 'Svatko bi se barem jednom trebao okušati u volontiranju'

– Cijeneći trud, volonterstvo i odličnu višegodišnju suradnju naše škole s Maticom umirovljenika Hrvatske ogranak Čaglin, pedagoginja Ljiljana Đurđević predložila je ravnateljici škole Slađani Švajda da ove godine predložimo njih za volontersku nagradu u kategoriji udruga. Ravnateljica se složila te je pedagoginja poslala prijedlog priloživši opsežnu popratnu dokumentaciju o ulozi i radu čaglinskih umirovljenika na različitim projektima i akcijama kojima obogaćuju ne samo lokalnu zajednicu, već i šire. Nakon nekog vremena u školu je, kao predlagatelja, stigao službeni dopis kako je naš prijedlog prošao te je volontersku nagradu za 2022. godinu u kategoriji udruga dobila MU Hrvatske ogranak Općine Čaglin, stoji u objavi na Facebook stranici škole.

Nagrade su dodijeljene u ponedjeljak u Osijeku, a uz čaglinske umirovljenike, nagradu su primile predstavnica škole i predsjednice dviju od nekoliko udruga s kojima MUH iz Čaglina surađuje.

– Čestitamo našim umirovljenicima uz volonterski slogan: ‘Učiniti nevidljivo vidljivim’. Vjerujemo kako ćemo i ubuduće ostvarivati izvrsnu suradnju, na dobrobit, svih stanovnika Općine Čaglin, poručili su iz škole.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap