Trojica Srba istukla i opljačkala 80-godišnjaka u kući na Trešnjevci, preminuo od ozljeda

Jasmina Grgurić
8. kolovoza 2019.
Novosti
A- A+

Tri državljana Srbije od 31, 48 i 53 godine istukla su i opljačkala 80-godišnjaka u njegovoj kući na zagrebačkoj Trešnjevci, a koju dijeli sa 78-godišnjim bratom. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su početkom ožujka ove godine iza ponoći došli u kuću gdje odvojeno, svaki u svom stanu, žive dvojica braće, jer su znali da onaj stariji ima veću svotu novca. Starac je od posljedica nasilja preminuo u lipnju.

Ilustracija: Pixabay

Razbojništvo koje su počinila trojica Srba u ožujku ove godine nad 80-godišnjakom završilo je njegovom smrću u lipnju.

Prijevare starijih: Taktike kojima se prevaranti služe i kako se zaštiti!

Najstariji od trojice razbojnika ostao je u dijelu kuće u kojem stanuje 78-godišnjak, zadržavajući ga kako ne bi mogao upozoriti brata. Druga dvojica otišla su do stana starijeg brata, pozvonili i ušli kako bi mu ukrali novac za koji su znali da ga ima. Udarali su 80-godišnjaka rukama i nogama po glavi i tijelu, u potrazi za novcem. Od ponoći do jedan ujutro su ga tukli i vezali kako bi pronašli novac, u čemu su i uspjeli. O kolikoj svoti je riječ, Policijskoj upravi zagrebačkoj još je uvijek nepoznato.

Nakon toga vratili su se u dio kuće gdje je razbojnik zadržavao 78-godišnjaka kako ne bi mogao pomoći bratu te starca ostavili u teškom stanju. Sa sobom su odnijeli novac, a nakon što su otišli, mlađi je brat pronašao starijeg kako leži bez svijesti na podu, zavezanog i teško ozlijeđenog te je odmah pozvao policiju.

“Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja, ozlijeđeni 80-godišnjak je kolima hitne medicinske pomoći prevezen u KB Sestre milosrdnice, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Početkom lipnja oštećeni je zbog teškog zdravstvenog stanja i potpune ovisnosti o tuđoj njezi i pomoći nakon politraume zadobivene prilikom razbojništva, premješten u drugu bolnicu, gdje je krajem lipnja preminuo” – izvijestila je danas PU zagrebačka.

Policija je uhitila 53-godišnjaka, dok za drugom dvojicom i dalje traga.

Trojica Srba istukla i opljačkala 80-godišnjaka u kući na Trešnjevci, preminuo od ozljeda
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap