Trgovački lanac KTC ukida rad nedjeljom

Jasmina Grgurić
7. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Za neke kupce možda loša, ali za radnike svakako izvanredna vijest. Naime, zaposlenike trgovačkog lanca KTC ugodno je iznenadila vijest uprave da od 1. siječnja iduće godine ukida rad nedjeljom. Slobodan sedmi dan u tjednu na taj će način ostvariti 1.400 radnika.

Foto: Pixabay

KTC je prvi trgovački lanac koji ukida rad nedjeljom, a to će učiniti od 1. siječnja iduće godine.

O temi rada nedjeljom posljednjih se godina dosta raspravlja u javnosti. Mišljenja su podijeljena, neki kupci su protiv ukidanja, jer su navikli kupovati nedjeljom, a drugi su za ukidanje, jer smatraju da bi radnici trebali taj dan provoditi kod kuće sa svojim obiteljima. Ipak, većina zaposlenika ne želi raditi nedjeljom, iako su mnogi za to dodatno plaćeni. Petodnevni radni tjedan uveo je prije nekoliko godina i Kaufland, ali jedan od radnih dana može biti i nedjelja.

trgovina

U Hrvatsku stiže novi trgovački lanac: "Super povoljan, više nećemo morati u Italiju"

“Ako ih tretiramo kao članove velike obitelji, onda je red da ih tako tretiramo i na poslu. Prema tome, omogućili smo im da nedjelje provode sa svojim najmilijima. To je jedan razlog, a drugi razlog nam je želja i cilj da zanimanje trgovac opet postane ljudima atraktivno”, kazao je za Dnevnik NoveTV Ivica Katavić, predsjednik upravnog odbora KTC-a.

Radnici KTC-a prezadovoljni su odlukom, a valja reći kako od prije tri godine oni više ne rade ni za vjerske blagdane. Tako, za razliku od svojih ostalih kolega u drugim centrima, Štefanje, Uskrsni ponedjeljak, Veliku Gospu i Sve Svete provode kod kuće sa svojim najmilijima.