Traže umirovljenike volontere koji se slažu da za mijenjanje svijeta – nikada nije prekasno

Josip Mihaljević
15. travnja 2019.
Novosti
A- A+

Udruga Syncro – Synergy Croatia, provodi drugu rundu projekta ‘Mijenjam svijet iz svog kvarta’ u koju su uključili zagrebačke umirovljenike kao volontere.

volonteri

Foto: FB ‘Festivol: Zagreb volunteering festival’

Šarolika skupina Syncro tima treba pomoć umirovljenika velikih srca. Traže umirovljenike za podršku međunarodnim volonterima u sklopu projekta ‘Mijenjam svijet iz svog kvarta’.

Međunarodni volonteri će provoditi radionice interkulturalne edukacije namijenjene djeci osnovnoškolskog uzrasta Osnove škole Jure Kaštelana, s naglaskom na niđe razrede. Radionice će se provoditi u vrijeme produženog boravka u školi (poslijepodne) te u jutarnjim terminima u knjižnici.

Razumijete se u lokalnu kulturu? Vi ste prava osoba!

Što traže od umirovljenika? Umirovljenici bi trebali poslužiti kao podrška volonterima u smislu jezika i lokalne kulture i običaja. Pomagat će im u prijevodu njihovih prezentacija i u provedbi radionica u školi i knjižnici.

“Uključivanja umirovljenika je naš odgovor na višestruke upite građana starije dobi, i dalje radno sposobne i motivirane, o mogućnostima volontiranja”, kažu iz Syncra.

Od umirovljenika se očekuje volonterski angažman od 10 volonterskih sati u periodu od 2 mjeseca koliko će projekt trajati. Svima onima koji se odluče na pomoć bit će pokriven trošak javnog prijevoza za sudjelovanje u aktivnostima.

Projekt počinje 25. travnja 2019. godine i održavat će se u zagrebačkom kvartu Savica.

Što od toga imaju umirovljenici?

Kako je ovo druga runda projekta, za umirovljenike će bit provedena orijentacijska radionica na kojoj će volonteri i umirovljenici koji već volontiraju prenijeti svoja iskustva.

Iz udruge napominju kako je doprinos zajednici višestruk, od samog uključivanja umirovljenika u akciju do svih pozitivnih reakcija koje će oni izazvati.

Prijaviti se možete na ovoj poveznici, a kao kontakt osoba projekta navedena je Ivana Pavelić Šprajc.