Tragična nesreća: Umirovljeniku (82) tijekom operacije amputirali krivu nogu

Josip Mihaljević
21. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Stariji Austrijanac morao je na operaciju, ali su mu neposredno prije operacije označili krivu nogu pa su liječnici nažalost napravili tragičnu nesreću.

operacija

Foto: Unsplash

Stariji Austrijanac (82) na operaciji je uslijed tragične greške ostao bez krive noge, piše euronews.com. Umirovljeniku su trebali amputirati lijevu nogu u utorak, a klinika u Freistadtu blizu granice s Češkom odmah je uputila javnu ispriku.

Do greške je došlo jer su uoči operacije označili krivu nogu, a otkrili su to tek  nakon operacije u četvrtak kada su mijenjali zavoje.

Klinika je ovaj nesretan događaj opisala kao tragičnu grešku u tretmanu i uputili su javnu ispriku. Tvrtka-vlasnik klinike je pokrenula istragu, a uključio se i državno tužiteljstvo.

Tvrtka je u priopćenju opisala kako je pacijent patio od više bolesti koje su mu utjecale na zdravlje noge do te mjere da je amputacija bila jedino rješenje.

“Nažalost, zbog lanca nesretnih okolnosti, dogodila se pogreška. Uvjeravamo vas da dajemo sve od sebe da razjasnimo ovaj slučaj i da preispitamo sve unutarnje procedure”, objavili su.

Pacijentu i njegovoj obitelji su ponudili psihološku pomoć, ali šteta je već učinjena. Povrh svega, pacijent mora i na redovnu operaciju što znači da će ostati bez druge noge.

Tragična nesreća: Umirovljeniku (82) tijekom operacije amputirali krivu nogu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap