Tjedna vremenska prognoza: Još malo pljuskova, a onda stiže ‘pravo’ ljeto

Josip Mihaljević
15. srpnja 2019.
Novosti
A- A+

Nakon neobično svježijeg prošlog tjedna, u Hrvatskoj će ovih dana postepeno rasti dnevne temperature. Nakon kraćeg perioda moguće nestabilnosti i novih pljuskova, trebale bi doći ‘klasične’ ljetne temperature koje dolikuju sredini srpnja.

kiša

Foto: Unsplash

Današnji dan trebao bi biti među posljednjima što se tiče relativno niskih temperatura koje su obilježile proteklih tjedan dana. Kratkotrajne kiše ili pljuskovi mogli bi se naizmjence događati u prvoj polovici nadolazećeg tjedna, nakon čega kreće ‘pravo’ ljeto, piše HRT.

Na istoku zemlje u početku tjedna djelomice sunčano, a mogući su i kratkotrajni pljuskovi i kiše. Temperature će se kretati između ugodnih 24 i 26 Celzijevih stupnjeva.

Istru i sjeverni Jadran očekuje djelomice sunčano vrijeme, s mogućom kišom u poslijepodnevnim satima. Na sjevernom Jadranu puhat će bura koja će tijekom dana oslabiti. Temperature u gorju od 21 do 23 Celzijeva stupnja, na Jadranu od 26 do 28 Celzijevih stupnjeva.

Srednji Jadran očekuje sunčano vrijeme, ali postoji i mala vjerojatnost od kiše. Toplo vrijeme će se nastaviti kroz tjedan. Podjednako toplo vrijeme očekuje se i na jugu Hrvatske.

Na kopnu će biti djelomice sunčano, dok se kiša i pljuskovi očekuju u četvrtak, ponajprije u gorskim krajevima. Temperature između 23 i 25 Celzijevih stupnjeva.

Prošli tjedan imao je ispodprosječne temperature zraka, a ovaj tjedan ćemo se postepeno ‘zagrijavati’ prema 30+ temperaturama. 

Tjedna vremenska prognoza: Još malo pljuskova, a onda stiže ‘pravo’ ljeto
Share via
Copy link
Powered by Social Snap