Svećenik osiromašio župnu kasu za 145.200 kuna, Biskupija mu obustavila mirovinu!

Jasmina Grgurić Zanze
22. studenoga 2021.
Novosti
A- A+

Umirovljeni svećenik iz Đurđevca ostavio je iza sebe 145.200 kuna duga otkrivenog revizijom. Biskupija mu zbog toga neće isplaćivati mirovinu narednih pet i pol godina kako bi namirila novac nestao iz župne kase. No, neće ostati bez svih prihoda…

Ilustracija: Pixabay

Župnik Župe sv. Jurja Mučenika u Đurđicu kod Križevaca, umirovljen lani u kolovozu, ostavio je iza sebe dug od 145.200 kuna koji je otkriven tek kada je novi župnik odlučio napraviti reviziju.

Dug je nastao zbog nepoštivanja odredaba Zakonika kanonskog prava, naveli su u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji, a portal Danica.hr došao je u posjed nalaza revizije.

svećenik
Umirovljeni svećenik (83) s Krka provodi električnu revoluciju: "To može svatko"

Umirovljeni je svećenik s Biskupijom, na čijem je čelu biskup Vjekoslav Huzjak, potpisao sporazum prema kojem je omogućen povrat duga u roku od pet i pol godina.

Naime, Biskupija mu u tom razdoblju neće isplaćivati 2.200 kuna mirovine mjesečno. Inače, mjesečna mirovina iznosi mu 4.000 kuna, pri čemu 2.200 kuna dobiva od Biskupije, a 1.800 kuna od Ministarstva obrazovanja.

Tako će kroz 66 mjeseci bivši župnik vratiti točno 145.200 kuna. Zasad nije poznato kako je došlo do duga, niti što je župnik učinio s novcem koji nedostaje u župnoj blagajni, piše danica.hr.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap